Hollanda Burka'yı yasaklamaya hazırlanıyor

Hollanda'da ülke içinde Burka giyilmesinin yasaklanması ile ilgili yasa tasarısı hazırlanıyor

Hollanda Burka'yı yasaklamaya hazırlanıyor
Hollanda Burka'yı yasaklamaya hazırlanıyor
GİRİŞ 22.05.2015 15:28 GÜNCELLEME 22.05.2015 15:28

Hollanda'da Liberal Parti (VVD) ve İşçi Partisi'nden (PvdA) oluşan koalisyon hükümetinin yüzü tamamen örten giysilerin (Burka) bazı alanlarda yasak getirilmesine yönelik bir düzenleme üzerinde çalıştığı bildirildi.

Ülke medyasında yer alan haberlerde, içişleri bakanlığının üzerinde çalıştığı düzenlemeye göre söz konusu yasağın ilk etapta toplu taşıma araçlarıyla, sağlık, eğitim ve kamu kurumlarında uygulanması öngörülüyor.

Hükümet protokolünde de yer alan düzenlemenin yasallaşması halinde yasağa uymayanlar 450 avro para cezasına çarptırılabilecek. Polis, kamuya açık alanlarda kimlik kontrolünün kolaylaştırılması amacıyla yüzü kapatan örtünün açılmasını isteyebilecek.
Yeni düzenleme bakanlar kurulunda ele alınmasının ardından meclisin alt kanadı Temsilciler Meclisi'nde görüşüldükten sonra Senato'da onaylanırsa yasalaşabilecek.
Hollanda'da daha önce 2012 yılında da gündeme gelen burka yasağı, bakanlar kurulunda kabul edildikten sonra meclis gündemine gelmek üzereyken dönemin koalisyon hükümeti dağıldığı için yasallaşmamıştı.

 

YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Yılmaz Tunç: İki kulübün de sporcuları tarafından karşılıklı arbedeler söz konusu
Trabzonspor'dan Fenerbahçeli oyunculara: Biz sizi futbolcu sanıyorduk