Avrupa Birliği'nde İngiltere depremi

Kraliçe 2. Elizabeth'in okuduğu Cameron hükümetinin programında ülkenin AB üyeliğinin referanduma sunulacağı yer alıyor .

Avrupa Birliği'nde İngiltere depremi
Avrupa Birliği'nde İngiltere depremi
GİRİŞ 28.05.2015 09:01 GÜNCELLEME 28.05.2015 09:03
Bu Habere 31 Yorum Yapılmış

İngiltere'de 7 Mayıs'ta düzenlenen genel seçim sonucu, 331 milletvekilini parlamentoya göndererek tek başına iktidara gelen Muhafazakar Parti'nin, hükümet programını okumak için Kraliçe 2. Elizabeth, parlamentonun açılış törenine katıldı.

Elizabeth, İngiltere'nin başkenti Londra'da bulunan Westminster'daki tarihi parlamento binasına, Buckingham Sarayı'ndan atlı arabasıyla gitti.

Parlamento'nun Lordlar Kamarası'nda konuşma yapan Kraliçe'ye, eşi Edinburgh Dükü Philip, kraliyet tahtının ikinci varisi Galler Prensi Charles ve eşi Camilla da eşlik etti.

Elizabeth'in gündeminde, Muhafazakar Parti'nin seçim öncesi planladığı, İngiltere'nin Avrupa Birliği (AB) üyeliği referandumu, gelir vergisi, istihdam ve hükümet yardımları vardı.

İNGİLTERE, AB ÜYELİĞİNE REFERANDUMLA KARAR VERECEK

Genel seçim sonrası, yeni hükümetle birlikte parlamentonun yeni yasama yılı resmi olarak başladı. Başbakan David Cameron'un liderliğindeki Muhafazakar Parti'nin yeni hükümet programını okuyan Kraliçe 2. Elizabeth'in gündeminde ise İngiltere'nin AB üyeliği üzerine hazırlayacağı referandum planı dikkat çekti.

Kraliçe'nin okuduğu hükümet programına göre, 2017'nin sonuna kadar gerçekleşmesi planlanan İngiltere'nin AB üyelik referandumu için Muhafazakar Parti, iktidarının ilk yılında referanduma yönelik bir yasa çıkartacak.

İSKOÇYA, GALLER VE KUZEY İRLANDA'YA DAHA FAZLA YETKİ

Hükümet programında, azınlıklara parlamentoda daha fazla yetki sağlanması ise öne çıkan bir diğer başlık oldu. Buna göre, Birleşik Krallık'taki İskoçya, Galler ve Kuzey İrlanda temsilcilerine, parlamentoda daha fazla yetki sağlanacak. Tarihinde ilk defa İskoçya'nın 59 seçim bölgesinden 56 milletvekilini parlamentoya gönderen İskoç Ulusal Partisi'nin (SNP) başarısının bu konuda etkili olduğu düşünülüyor. Ayrıca İskoçya Parlamentosu'nun da ülkenin vergi kararlarında yüzde 40, kamu harcamalarında ise yüzde 60 söz sahibi olacağı, onaylanmış oldu.

Öte yandan, İngiltere'de gelecek 5 yıl içinde, 30 saatin altında asgari ücretle çalışanların gelir vergisinden muaf tutulması, İngiltere Ulusal Sağlık Hizmetleri'nin (NHS) 2020 yılına kadar hizmetini 7 güne çıkarması, ülke ekonomisi ve daha çok istihdam sağlanacak yeni iş alanları, yeni göçmen yasalarının oluşturulması da hükümet programı arasında bulunan konu başlıkları arasında yer aldı.

CAMERON AVRUPA TURUNA ÇIKACAK

Başbakan ve Muhafazakar Parti lideri David Cameron bugünden sonra İngiltere'nin yeni AB reformlarına yönelik, başta Almanya Başbakanı Angela Merkel ve Fransa Cumhurbaşkanı Françoise Hollande olmak üzere AB liderleriyle temaslara geçeceği bir Avrupa turuna çıkacak.

YORUMLAR 31
  • Bihemta 8 yıl önce Şikayet Et
    tek kurtuluş ittihad-ı İslamdır.
    Cevapla
  • Hattab.. 8 yıl önce Şikayet Et
    İngiltere AB ye asla girmez batacak gemiye oynamaz AB nin geleceği yok!ABD ve Küresel sermayeden yana tavır koyacaktır..Bizi ise asla kaybetmek istemezler gerçeği söyleyecek olursak geleceği olmayan AB ye bizimde girmek istermiş gibi çıkışlarımız sadece strateji AB ninde (Almanyanın)bize yaptığı gibi..
    Cevapla
  • Tufan 8 yıl önce Şikayet Et
    gercekci bir yorum. benzer dusunuyorum. yeteri kadar ulke parcaladılar. ufak ufak ettiler
    Cevapla
  • sems 8 yıl önce Şikayet Et
    elin oğlu kendi bindiği gemiye güvenmiyor. kaçacak yer arıyor. biz hala bunlardan medet umuyoruz. insan biraz tarihine inancına bakar. Allah akıl fikir verir inşallah...
    Cevapla
  • türkoğlu 8 yıl önce Şikayet Et
    müslümanbirliği kurulmalı bizim avrubayaitiyacımızyok onlarınbize itiyaçlarıvar
    Cevapla
  • ahmet 8 yıl önce Şikayet Et
    İngiltere ve siyonizm el ele. AB sadece bir maşa, işi bitine dağılacak İngiltere kendini oraya hapsedecek değil ya. efendisinin 1. uşağı olmak istiyor.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Ligden mi çekiliyorlar? Fenerbahçe'den flaş karar
Beyaz Saray'a Gazze boykotu! Biden'ın davetini reddettiler