430 bin yıl önceki ilk cinayetin bulgusu mu?

İspanya'nın kuzeyinde bir sit alanında bulunan kafatasının 430 bin yıl önce bir cinayete ait olduğu iddia edildi.

430 bin yıl önceki ilk cinayetin bulgusu mu?
430 bin yıl önceki ilk cinayetin bulgusu mu?
GİRİŞ 28.05.2015 13:35 GÜNCELLEME 28.05.2015 14:28
Bu Habere 75 Yorum Yapılmış

Hakan GÖKSEL'in haberi

İspanya’da biz kazı esnasında bulunan kafatasının dünyada cinayetine ilk kurban giden insanoğluna ait olduğu iddia edildi.

Ölümün 430 bin yıl önce, insanlık tarihindeki ilk onaylı cinayet olabileceği konuşuluyor. 

Bilim adamları kullandıkları modern adli tekniklerle, kurbanın muhtemelen, derin bir kuyuya atılmadan önce başına aldığı iki darbe ile hayatını kaybettiğini belirledi. 

İddiaya konu olan bulgular Kuzey İspanya’nın Atapuerca Dağları’nda Sima de los Huesos (Kemiklerin bulunduğu çukur) adlı sit alanında çıktı. Madrid’deki araştırmacıların 52 parçadan oluşan kafatasını bir araya getirip tamamlaması ile gerçek ortaya çıktı. 

Kafatasında aynı nesnenin darbesi ile açıldığı düşünülen iki çukur sol gözün hemen üzerinde yer aldığı açıklandı.

Evrim ve İnsan Davranışları Merkezi’nden araştırmacılar, kafatasındaki 2 çukurun 43ft’lik çukura dikey düşüşle kaza sonucu oluşamayacağını ifade ediyor. 

İspanyol ve Amerikalı’ların liderlik yaptığı uluslararası ekip; iki travmatik olaydan (kafaya darbe ve düşme) muhtemelen birinin öldürme maksatlı olduğu göz önüne alındığında, çoklu darbelerin varlığının; kişinin öldürülmek istendiğini ortaya koyduğunu kanıt olarak sunuyor.  

Dünyanın Yaşı

İnsanlığın varoluşu hakkında muhtelif tez ve teoriler var. Evrim teorisi, tüm canlıların suda oluşan bir bakteri hücresinden, insanlığında bu hücrenin evrimindeki gelişiminden türediğini tez olarak sunuyor.

İslam dini ise insanlığın Adem ve Havva’nın yaradılışıyla insanlığın türediğini tebliğ ediyor. 

Günümüzün gelişmiş teknikleri ve bu tekniklere dayalı teorilerle göre 15 Milyar yıl önce meydana gelen büyük patlamayla (Bing Bang) evren oluşmuş, 5 Milyar yıl önce dünya kütlesi meydana gelmiş, 3.7 Milyar yıl öncede Dünya üzerindeki ilk protein ortaya çıkarak ilk canlı hücresi oluştu. 

Evrim teorisinin sunduğu teze göre modern insanın atası olan Cromagnon, 500 Bin – 200 Bin yılları arasında varoldu, 200 Bin’li yıllardan sonra Homo Sapiens’e dönüşmeye başladı.

Kutsal kitaplar, özellikle de Kur-an’ı Kerim, şüphesiz hem dünya hem insan ile ilgili pek çok bilgi ve bulgu sunuyor.

Bilimin, bilginin ve tarih bilincinin çok kısıtlı olduğu bu dönemlerde, Kur-an’ı Kerim’in hem dünyanın hem dünya üzerinde yaşayan canlılar hakkında pek çok bilimsel bulgu sunuyor olması inana ve inanmayan kesimlerce de şaşırtıcı ve ibret verici kabul ediliyor. 

Kıyamete kadar değişmeyecek Kur-an-ı Kerim ve tahrife uğramış olsalar da İncil ve Tevrat, insanlığın varoluşu hakkında belli noktalarda net bilgiler veriyor.

Paleontolojik çalışmalarda elde edilen ilk insanlara ait bilgilere göre, insana ait bulgular günümüzden 100 bin yıl öncesine ait. Yani ulaşabilen en eski insan toplulukları 100 bin yıl önce yaşadı.

Kutsal kitaplarda ilk cinayetin Hz Adem ve Hz Havva'nın oğulları Kabil'in Habil'i öldürmesi olarak yer alıyor. 

Evrim teorisine göre günümüzdeki Homo Sapiens'in oluşması 200 bin yıl önce gerçekleşmiş ise bu kafatasının evrim tezini çürüteceği de iddia ediliyor.  

Hakan.Goksel@haber7.com

KAYNAK: HABER7- THE INDEPENDENT
YORUMLAR 75
  • serdar 8 yıl önce Şikayet Et
    hepsi hikaye. gercek olan Kur'an-ı kerimdir. yok bilmem ne taş devri, bilmem ne bakır devri, ağaç kovuklarıymış, yiyecek yokmuş falan fila. hepsi hikaye.ilk İnsan Hz. Adem den bu tarafa barınakda vardır, tarımda vardır, hayvancılıkta vardır.
    Cevapla
  • burak 8 yıl önce Şikayet Et
    evrim teorisi bilim değil,masaldır. pokemon gibi değişime inanan ahmakça hipotez evrim teorisi.
    Cevapla
  • sami 8 yıl önce Şikayet Et
    insan yapısı ilk eser 1-1.5 milyon yıllıktır. araştırırsanız görürsünüz. evrim teorisine gelince tarihin en aptalca, en bilimden yoksun teorisidir. ara formlar bulunamadı ki zaten yoklardı. tamamen hayal ürünü teorilerle desteklenmeye çalışılır. amacı din düşmanlığıdır.
    Cevapla
  • Arif BİLGİN 8 yıl önce Şikayet Et
    İnsanlık tarihinde ilk cinayet Habil ile Kabil olayı olup bu Kur'an'da bile yer almıştır. Kabil Habil'i öldürmüştür. Böyle bir haber verilebilir; ama hiç değilse kendi din ve kültürümüze ait bu bilgiyi de ekleyerek Batılıların hatalı tespitlerinin bizim insanımızın zihnini bulandırmasına meydan vermemiş oluruz. Değil Mi?
    Cevapla
  • Misafir 8 yıl önce Şikayet Et
    çok doğru...
    Cevapla
  • hadi 8 yıl önce Şikayet Et
    Allah, yüz bin Âdem yaratmıştır. Hadisi de var...
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Cumhurbaşkanı Erdoğan, Putin'le görüştü! 'Hazırız' mesajı!
Irak'la uzlaşma sağlandı, PKK'ya en büyük darbe geliyor! 40 km. derinliğe inilerek...