NATO, Rusya ile işbirliğine hazır

NATO Genel Sekreteri Jens Stoltenberg, Rusya ile işbirliğine hazır olduklarını, çatışma yolunda yürürse karşısında olacaklarını söyledi.

NATO, Rusya ile işbirliğine hazır
NATO, Rusya ile işbirliğine hazır
GİRİŞ 29.05.2015 16:07 GÜNCELLEME 29.05.2015 16:07

 NATO Genel Sekreteri Jens Stoltenberg, Rusya ile işbirliğine hazır olduklarını, eğer Rusya çatışma yolunda yürümeye karar verirse "Rusya'nın karşısında durmaya da hazırlıklıyız" dedi.

Stoltenberg, "Foreign Affairs" dergisine verdiği röportajda, "Rusya seçim hakkına sahip. Ya çatışma yolunda devam ederek daha fazla izole edilecek ya da işbirliği yolunu takip edecek. Eğer işbirliğini seçerse, bundan hem Rusya hem NATO fayda görecek. İşbirliği yapmaya hazırız, fakat zorlu görev içinde hazırlıklıyız eğer çatışmayı seçerlerse onların karşısında durmaya hazırız" şeklinde konuştu.

Stoltenberg, "Moldova, Gürcistan, Kırım ve Doğu Ukrayna'da Rusya'nın güç kullandığını görüyoruz. Rusya, bütün devletlerin toprak bütünlüğüne ve bağımsızlığına saygı duyan bir Avrupa fikri ile çelişen bir etki alanı oluşturmaya çalışıyor" ifadelerini kullandı.

"Soğuk Savaş'ın sona ermesinden beri, müşterek savunmamızdaki en büyük sıçramayı yapıyoruz" diyen Genel Sekreter, NATO'nun savunma büyüklüğünü iki katına çıkardıklarını belirterek, "Savunmamızı daha hazırlıklı bir yapıya dönüştürüyoruz" dedi.

Öncü unsurların 48 saat gibi kısa sürede harekete geçebilmesi için hazırlık içinde olduklarını da ifade eden Stoltenberg, NATO'nun kuvvet yapısını Rusya'nın Ukrayna'daki eylemleri doğrultusunda değiştirdiklerini belirtti.

YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Hizbullah'tan İsrail'e operasyon! Füzeler peş peşe fırlatıldı
IMF'den küresel ekonomi açıklaması: Endişelenecek çok şey var