Liberal Demokratların eski lideri öldü

İngiltere'de Liberal Demokrat Parti'nin eski liderlerinden Charles Kennedy, 55 yaşında hayatını kaybetti.

Liberal Demokratların eski lideri öldü
Liberal Demokratların eski lideri öldü
GİRİŞ 02.06.2015 12:53 GÜNCELLEME 02.06.2015 12:53

1999-2006 yıllarında Liberal Demokrat Parti'nin genel başkanlığını yapan Kennedy'nin ailesinden yapılan açıklamada, "Büyük bir şok içerisinde ve derin üzüntüyle Charles Kennedy'nin vefatını duyuruyoruz" denildi. İskoçya'daki evinde hayatını kaybeden Kennedy'nin ani ölüm nedeni henüz açıklanmasa da, polis şüpheli bir ölüm olmadığını bildirdi.

İngiltere Başbakanı David Cameron, Kennedy'nin vefatına ilişkin resmi Twitter hesabından, "Charles Kennedy'nin ölümünden dolayı derin üzüntü duydum. Hayatını çok genç yaşta kaybeden, yetenekli bir siyasetçiydi. Düşüncelerim Kennedy ailesiyle birlikte" yazarken, İskoçya bölgesel hükümetinin Başbakanı Nicola Sturgeon da yine sosyal medya üzerinden, "Charles Kennedy ile ilgili haberlere ilişkin olarak üzgünüm kelimesi yetersiz kalıyor. Kennedy, döneminin en yetenekli siyasatçilerdendi. Çok erken aramızdan ayrıldı" açıklamasında bulundu.

İngiltere'de geçen ay düzenlenen genel seçimin ardından Liberal Demokrat Parti'nin liderlerliğinden istifa eden ve 5 yıl boyunca İngiltere'nin Başbakan Yardımcılığı görevini yürüten Nick Clegg de, Kennedy'nin tanıdığı en kibar siyasetçilerden biri olduğunu belirterek, "Charles hayatını kamu hizmetine adamıştı. Charles, olağandışı kabiliyeti olan siyaseti esprili ve alçak gönüllü konuşmasıyla etkileyen bir liderdi" ifadesini kullandı.

YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
MEB'den son dakika yeni müfredat açıklaması
Sürpriz gelişme: Hamas silah bırakma şartını açıkladı