Polis göçmen kampını dağıttı

Fransız polisi, sabah düzenlediği operasyonla Calais kentindeki iki göçmen kampını dağıttı.

Polis göçmen kampını dağıttı
Polis göçmen kampını dağıttı
GİRİŞ 02.06.2015 17:15 GÜNCELLEME 02.06.2015 17:15

Polis, kampları dağıttıktan sonra insan hakları aktivistlerinin olası protestolarına karşı yoğun güvenlik önlemleri aldı. Liman kenti Calais, Avrupa'dan İngiltere'ye gitmeye çalışan göçmenlerin şansını denediği en önemli sınır kapısı olarak biliniyor. Calais'deki sınır polisi tarafından yapılan yazılı açıklamada, yılbaşından bu yana sekiz bin 336 göçmenin İngiltere'ye kaçmasının engellendiği bildirildi. Geçen yıl aynı dönem için bu sayı dört bin 417 idi.
Calais'deki göçmen kampının fiziki koşulları sivil toplum örgütlerinin sert tepkisine yol açıyordu. Fransız polisinin, Calais'de geçen ay göçmenlerden bazılarına şiddet uyguladığını ortaya koyan görüntüler kamuoyunda büyük tepki toplamıştı. Kentte polisin göçmenlere şiddeti protesto edilmişti.

Avrupa Konseyi mart ayında yayımladığı raporda, Calais kentinde sayıları iki bini aşan kaçak göçmenin yaşam koşullarının iyileştirilmesi konusunda Fransa'yı uyarmıştı.
Fransız polisi, Paris'in sembol caddelerinden Champs Elysees'ye 5 kilometre mesafede, La Chapelle metrosunun hemen çıkışında bulunan ve yaklaşık 350 göçmenin barındığı bir başka kamp alanını da hijyen koşullarını gerekçe göstererek dağıtmıştı.

YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
ROKETSAN yeni lazer silahını test etti! İşte o anlar...
CHP kurultayı iptal edilebilir! Delege tezgahı ortaya çıkıyor