İslam karşıtı sergiye ret

Hollanda'da aşırı sağcı Özgürlük Partisi lideri Wilders'in sergiyi Hollanda Meclisi'nde açma girişimi kabul edilmedi.

İslam karşıtı sergiye ret
İslam karşıtı sergiye ret
GİRİŞ 03.06.2015 16:04 GÜNCELLEME 03.06.2015 16:04
Bu Habere 1 Yorum Yapılmış

Aşırı sağcı Özgürlük Partisi (PVV) lideri Geert Wilders'in, İslam karşıtı eylemlerle gündeme gelen Amerikan Özgürlük Koruma İnisiyatifi'nin (American Freedom Defense Initiative) daha önce Dallas kentinde düzenlediği Hz. Muhammed konulu karikatür yarışmasına katılan eserlerin Hollanda meclisinde de sergilenmesi girişimi kabul edilmedi.

Meclis başkanlığı, Wilders'in isteğinin, söz konusu serginin meclis tarafından daha önce belirlenen kriterlere uymadığı için reddedildiğini açıkladı.

Açıklamada, parlamento binasında sadece meclisin çalışmaları ve görev alanıyla ilgili sergilerin düzenlenebildiği hatırlatıldı.

Wilders, meclis başkanlığının aldığı karar üzerine yaptığı değerlendirmede, söz konusu karikatürlerden bazılarını televizyonda partisine ait yayın diliminde göstereceğini duyurdu.

Aşırı sağcı politikacı, sergilendiği zaman ABD'de olayların çıkmasına yol açan provokatif karikatürlerin Hollanda meclis binasında da gösterilmesi için iki hafta önce yazılı başvuruda bulunmuştu.

ABD'nin Dallas kentinde geçen ay düzenlenen, Wilders'in de konuşmacı olarak katıldığı karikatür yarışmasının gerçekleştirildiği salonun dışında çıkan silahlı çatışmada iki kişi hayatını kaybetmişti.

YORUMLAR 1
  • dogru karar 8 yıl önce Şikayet Et
    Islam karsiti serginin acilamamasina sevindim.
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Meral Akşener AVM gezisinde görüntülendi
Süleyman Soylu sessizliği bozdu! 3 isme tepki gösterdi