Sisi'yi protesto eden kadın konuştu

Almanya'da Sisi'yi protesto eden gazeteci Fagr Eladly, Mısır'da haksızlığa uğrayan insanların sesi olmak istediğini söyledi.

Sisi'yi protesto eden kadın konuştu
Sisi'yi protesto eden kadın konuştu
GİRİŞ 04.06.2015 07:41 GÜNCELLEME 04.06.2015 07:41
Bu Habere 1 Yorum Yapılmış

Almanya Başbakanı Angela Merkel, Mısır'da darbeyle yönetime gelen Mısır Cumhurbaşkanı Abdulfettha es-Sisi ile bir araya geldi.

Başbakanlıkta Merkel ile Sisi arasında yapılan görüşmenin ardından ortak basın toplantısı düzenlendi.

Basın toplantısının sonunda genç gazeteci Fagr Eladly Sisi'yi protesto etti.

Merkel ve Sisi kürsüden ayrıldığı sırada Almanya'da çalışan gazeteci Eladly soru sormak istedi.

Eladly, soru sormasına izin verilemeyince "O bir katil" diye slogan attı ve Rabia işaretini gösterdi. Bunun üzerine Mısır'dan gelen basın mensupları ile delegasyon üyeleri koro şeklinde "Yaşasın Mısır" diye bağırdı. Genç gazeteci daha sonra korumalar tarafından salondan çıkarılırken, Merkel ve Sisi de hızla olay yerinden ayrıldı. Eladly'nin aynı zamanda üniversite öğrenci olduğu belirtildi.

HAKSIZLIĞIA UĞRAYANLARIN SESDİ OLMAK İSTEDİM

Almanya'da resmi temaslarda bulunan  Mısır Cumhurbaşkanı Abdulfettah es-Sisi'yi, Almanya Başbakanı Angela Merkel ile düzenlediği ortak basın toplantısı sonrasında protesto eden gazeteci Fagr Eladly, AA'ya konuştu.

Almanya'nın Mainz şehrinde tıp okuduğunu ve aynı zamanda bir radyoda asistan gazetecilik yaptığını söyleyen Eladly, Mısır'da haksızlığa uğrayan insanların sesi olmak istediği için protesto eyleminde bulunduğunu vurguladı.

Eladly, "Amacım Mısır'da zulme uğrayan insanların yanında olduğumuzu göstermek. Mısır'da hukuk yok, özgürlük yok. Bu protestoyu yaptım, çünkü hukuk istiyoruz, özgürlük istiyoruz" şeklinde konuştu.

YORUMLAR 1
  • S.Gökhan YILMAZ 8 yıl önce Şikayet Et
    onurlu tepkinden dolayı ALLAH cc seneden razı olsun inşaALLAH
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Meral Akşener'den, İmamoğlu ve Yavaş'a hain suçlaması
Elektrik ve doğal gaz fiyatlarında nisanda değişiklik olmayacak