Müslümanların ibadet yeri sorunu

Fransa İslam Konseyi Başkanı Ebubekir, ülkedeki cami sayısının en az iki misline çıkmasını istedi

Müslümanların ibadet yeri sorunu
Müslümanların ibadet yeri sorunu
GİRİŞ 16.06.2015 16:07 GÜNCELLEME 16.06.2015 16:07

Konu ile ilgili AA muhabirinin sorularını yanıtlayan Ebubekir, şu anda Fransa'daki cami sayısının iki bin 500 civarında olduğunu belirterek, bunun ihtiyaçları karşılamadığını ifade etti.

Ebubekir, bu sayının iki misli arttırılarak en az beş bine çıkartılması gerektiğini kaydetti.

Bir televizyon kanalına dün verdiği mülakattaki ifadelerinin, "kullanılmayan kiliseler cami olarak kullanılabilir" şeklinde çarptırılarak yorumlandığını savunan Ebubekir, kullanılmayan kiliselerin cami haline dönüştürülmesinin daha masraflı ve zor olacağını belirtti. Ebubekir, yeni cami inşaatlarına ağırlık verilmesini istediklerini söyledi.

Konu ile ilgili AA muhabirine bilgi veren ancak isminin açıklanmasını istemeyen Fransa İslam Konseyi'nin eski bir yöneticisi ise Ebubekir'in dün televizyonda yaptığı açıklamanın çarpıtılmadığını, ancak Müslüman toplumundan gelen sert tepkiler üzerine Ebubekir'in bu konuda geri adım atmak zorunda kaldığını savundu.

Yine aynı kişi, Fransa'daki Müslümanların kullanılmayan kiliselerin cami haline dönüştürülmesini istemediklerini kaydetti.

Fransa'da yeterli sayıda ve kapasitede cami olmaması yüzünden bazı yerlerde Müslümanlar özellikle cuma namazlarını ibadet yerleri dışında sokakta kılmak zorunda kalıyor.

Fransa'da çoğu Kuzey Afrika kökenli yaklaşık 5 milyon Müslüman yaşıyor. Fransa, Avrupa'da en çok Müslümanın yaşadığı ülkeler arasında ilk sırada.

YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Ali Koç'tan flaş açıklamalar! "Futbolcularımıza ceza vereceklermiş!.."
Seçime son 2 gün kala Goldman Sachs'tan Türkiye raporu!