Ukrayna'daki çatışmalarda 3 asker öldü

Ukrayna'daki ateşkese rağmen ordu birlikleri ile Rusya yanlısı ayrılıkçılar arasında çıkan çatışmalarda 3 askerin öldü.

Ukrayna'daki çatışmalarda 3 asker öldü
Ukrayna'daki çatışmalarda 3 asker öldü
GİRİŞ 18.06.2015 19:05 GÜNCELLEME 18.06.2015 19:05
Bu Habere 3 Yorum Yapılmış

Ukrayna Devlet Başkanlığı İdaresi'nin terörle mücadele operasyonundan sorumlu sözcüsü Andrey Lisenko, ülkenin doğusundaki durumun yeniden gerginleştiğini ve Mariupol ve Donetsk yakınlarında sık sık çatışma çıktığını bildirdi. Lisenko, ayrılıkçıların ağır silahlarını cephe hattına geri getirdiğini ve son 24 saatte 79 kez ateşkes ihlali yaptığını söyledi.

Lisenko, bu çatışmalarda 3 Ukrayna askerinin yaşamını yitirdiğini, 14 askerin ise yaralandığını açıkladı.

AGİT'TEN ÇATIŞMALAR YOĞUNLAŞABİLİR UYARISI

Doğudaki ateşkesi izleyen AGİT Özel Gözlem Misyonu Sözcüsü Michael Bociurkiw ise durumun gerginleştiğini ve çatışmaların aniden yoğunlaşma tehlikesi bulunduğunu belirtti.

Bociurkiw, yaptığı açıklamada, Donetsk havaalanı ve civarında çatışmaların devam ettiğini kaydetti. Bociurkiw, bu çatışmalarda her iki tarafın da bazen ağır silahlar kullandığına dikkat çekti.

Ukrayna'nın doğusunda Rusya yanlısı ayrılıkçılarla Ukrayna hükümeti arasında 12 Şubat'ta Minsk'te ateşkes anlaşması imzalamasına rağmen bölgede çatışmalar devam ediyor. Son dönemde doğudaki gerginlik yeniden tırmanırken, hafta sonundan bu yana bölgede çıkan çatışmalarda 11 Ukrayna askeri yaşamını yitirdi, 60 asker yaralandı.

Son olarak 16 Haziran'da Ukrayna-Rusya-AGİT Üçlü Temas Grubu'nun Minsk'te ayrılıkçıların temsilcileriyle yaptığı görüşmeden doğuda ateşkesin sağlanmasına ilişkin somut sonuç alınamadı.

YORUMLAR 3
  • fatih 8 yıl önce Şikayet Et
    ukraynanın karışması avrupaya almanların hakım olmasını engelledi... almanya dışında bu işe pek ses çıkaran olmadı... abd, fransa ve ingilizler tepki vermedi... almanların hakım olduğu bir avrupayı istemiyorlar... 1. ve 2. dünya savaiı sonrası siyasi duruma göre ilerliyor şu anki bir çok durum...
    Cevapla
  • sedat 8 yıl önce Şikayet Et
    yiyin birbirinizi hep müslüman ölecek değil'ya
    Cevapla
  • basri 8 yıl önce Şikayet Et
    çok şükür
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Son dakika: 25 kişinin öldüğü faciada kararlar açıklandı!
Denizde de karada da bozguna uğradılar - 25 Nisan 2024 gazete manşetleri