AB'den Yunanistan'a sert eleştiriler

AB Komisyonu Başkanı Juncker, kreditörlerle müzakerelerden çekilerek referanduma gitme kararı alan Yunanistan'a ağır eleştirilerde bulundu.

AB'den Yunanistan'a sert eleştiriler
AB'den Yunanistan'a sert eleştiriler
GİRİŞ 29.06.2015 16:36 GÜNCELLEME 29.06.2015 16:36
Bu Habere 2 Yorum Yapılmış

Juncker, düzenlediği basın toplantısında "(Anlaşma için gösterdiğim) tüm çabalardan sonra kendimi biraz ihanete uğramış hissediyorum" dedi.

Yaşananlardan derin üzüntü duyduğunu belirten Juncker, "Avrupa'da hiçbir demokrasi diğerinden daha değerli değildir ve Avro Bölgesi'nde 18'e karşı 1 ya da 1'e karşı 18 değil 19 demokrasi vardır. Avrupa vatandaşlarının hepsi (eşit) vatandaşlardır. Kazanan ya da kaybedenin olduğu blöf oyunu değil. Ya hep birlikte kazanırız ya da hep birlikte kaybederiz. Bu nedenle Cumartesi gecesi yaşananlardan özellikle üzgünüm. Bir gecede Avrupa ciddi bir darbe almıştır" dedi.

Juncker, bu süreçte Yunanistan'ı "egoizm, taktik oyunlarve popülist oyunları diğer unsurların önüne çıkarmakla ve iyi niyet göstermemekle" suçladı.

Jean-Claude Juncker, Yunanistan'ın masadan beklenmedik şekilde ve en kötü zamanda kalktığını ve bugün Atina'ya yeni bir teklif sunmalarının sözkonusu olmadığını söyledi.

AB Komisyonu Başkanı Juncker yanlız bırakılmayacakları taahhüdünde bulunduğu Yunan halkına referandumda kreditörlerle anlaşmaya "evet" demeleri çağrısı yaparak aksi halde sırtlarını AB'ye dönmüş olacakları uyarısında bulundu.

Yunan hükümetinden gelen eleştirileri hakedecek hiçbirşey yapmadıklarını belirten Juncker, hiçbir zaman Yunanistan'ın avrodan çıkmasını bir seçenek olarak görmediğini ve bu düşüncesini koruduğunu vurguladı.

KAYNAK: AA
YORUMLAR 2
  • trabzonli 8 yıl önce Şikayet Et
    ne o istediğinizi alamadınız değil mi allah daha beter etsin
    Cevapla
  • fsm 8 yıl önce Şikayet Et
    Ab nin batmasi yakindir
    Cevapla
DİĞER HABERLER
İsrail İran'a saldırdı! Türkiye'den son dakika açıklaması
İsrail'in İran'a saldırı sonrası piyasalarda son durum