İngiltere'den koalisyon çıkışı

İngiliz hükümetinin, Suriye'ye DAEŞ ile mücadele çerçevesinde düzenlenen hava saldırılarına dahil olmak için adım atması bekleniyor.

İngiltere'den koalisyon çıkışı
İngiltere'den koalisyon çıkışı
GİRİŞ 02.07.2015 13:13 GÜNCELLEME 02.07.2015 13:13
Bu Habere 1 Yorum Yapılmış

İngiltere Savunma Bakanı Michael Fallon, BBC Radyo 4'te yaptığı açıklamada, İngiliz milletvekillerinin uluslararası sınırları dikkate almayan bir örgütü yenmenin yollarını dikkatle değerlendirmesi gerektiğini söyledi.

Fallon, "DAEŞ'i hem Suriye, hem de Irak'ta yenmemiz gerektiğini her zaman açıkça söyledik. Irak'ta bunu yapıyoruz. Koalisyonun her üyesi bunun için farklı şeyler yapıyor. DAEŞ'in yönetildiği yer ise Suriye. Burada bir şeyler yapmamak mantıksız" diye konuştu.

İngiliz basını, İngiltere Başbakanı David Cameron'ın, Tunus'taki otel saldırısında 30 İngiliz vatandaşının hayatını kaybetmesinin ardından Suriye'de DAEŞ'e yönelik hava operasyonları başlatmak için parlamentoda oylama yapılmasını önereceğini ve bu yönde parlamenterlerin nabzını yokladığını bildiriyor.

İngiliz Parlamentosu geçen yıl Irak'taki DAEŞ hedeflerine yönelik hava operasyonları yapılmasına onay vermişti. 2013 yılında Beşşar Esed rejiminin Şam yakınlarındaki kimyasal silah saldırısının ardından Suriye'ye hava operasyonu düzenlenmesi önerisi, İngiliz Parlamentosunda oylanmış ancak muhalefetteki İşçi Partisi'nin itirazıyla reddedilmişti.

Bu arada, İngiliz Daily Telegraph gazetesi, manşetinden yer verdiği haberde, "ABD Başkanı Barack Obama'nın, DAEŞ ile mücadelede Kürt güçlerine ağır silah gönderilmesini engellediğini" bildirdi. Körfez ülkelerinden üst düzey yetkililerin ifadelerine dayandırılan haberde, "Obama'nın Kürtlerin doğrudan silahlandırılması konusunda ikna edilemediği" belirtildi.

Gazete, "Kürt güçlerinin, DAEŞ'in Irak ordusunun terk ettiği modern Amerikan silahlarıyla savaştığını, kendilerinin ise eski moda Sovyet silahlarıyla mücadele ettiklerini söylediğini" yazdı.

KAYNAK: AA
YORUMLAR 1
  • trabzonli 8 yıl önce Şikayet Et
    bu sancınız neden ki ortadoğudaki tüm terör vakaalarından siz ve diğer ülkeler sorumlu
    Cevapla
DİĞER HABERLER
İsrail Refah'ta saldırı başlattı
İstanbul'dan 11 kat daha büyük! Tarih verdiler: Şeytan lakaplı kuyruklu yıldız yaklaşıyor!