Londra Belediye Başkanlığına Müslüman aday

İşçi Partisinin Müslüman milletvekillerinden Sadık Han, Londra'nın belediye başkanlığı için aday oldu.

Londra Belediye Başkanlığına Müslüman aday
Londra Belediye Başkanlığına Müslüman aday
GİRİŞ 03.07.2015 15:14 GÜNCELLEME 03.07.2015 15:14
Bu Habere 1 Yorum Yapılmış

İngiltere'nin başkenti Londra'nın belediye başkanlığı için aday adayı olan, İşçi Partisinin Müslüman milletvekillerinden Sadık Han, Londralıların Müslüman bir belediye başkanını seçmesinin, aşırıcılara mesaj vereceğini bildirdi.

Gelecek yıl yapılacak Londra Belediye Başkanlığı için yarışacak Han, seçim kampanyası kapsamında İngiliz basınına yaptığı açıklamada, Londra'nın Müslüman bir belediye başkanına sahip olmasının, "Suriye ve Irak'taki nefret dolu kişilere Londra'nın yol gösterici olduğuna dair bir mesaj göndereceğini" belirtti.

Han'ın ifadelerinin 7 Temmuz 2005 yılında Londra'da düzenlenen kanlı terörist saldırıların yıl dönümünün birkaç gün öncesinde gelmesi dikkati çekti.

Pakistanlı bir otobüs şoförünün oğlu olan 44 yaşındaki Han, 2005 yılındaki saldırıları düzenleyen teröristlerin İngiliz değerleri ile yaşam biçimine karşı olduğunu belirterek, "Londralıların, Müslüman bir belediye başkanı seçmesiyle dünyanın geri kalanına göndereceği mesaj harika olacak. Şehrimizin ne kadar kendine güveni olduğu hakkında bir şeyler ifade edecek ve olağanüstü bir mesaj verecektir. Londra Belediye Başkanı'nın bir göçmen çocuğu, bir otobüs şoförünün oğlu, İslam inancından gelen birisi olabileceği düşüncesi birçok şey ifade ediyor. Londra'nın Müslüman bir belediye başkanı seçmesi, Suriye ve Irak'taki nefret dolu kişilere, nasıl bir ülke olduğumuz, bizim yol gösterici olduğumuz mesajını verecektir" değerlendirmesini yaptı.

-Diğer adaylar

Sadık Han'ın yanı sıra muhalefetteki İşçi Partisinden Londra Belediye Başkanlığına aday adaylığını koyan isimler arasında ayrıca Dame Tessa Jowell, David Lammy, Diane Abbot, Christian Wolmar ve Gareth Thomas bulunuyor.

Londra'nın belediye başkanı olmak için iktidardaki Muhafazakar Partiden aday adaylığını koyan isimler arasında ise İngiltere Milli Futbol Takımı'nın eski kaptanı Sol Campbell, Andrew Boff, Zac Goldsmith, Stephen Greenhalgh, Ivan Massow yer alıyor.

Öte yandan başkenti yönetmek için yarışmayı arzulayan isimler arasında ayrıca Filistin'e verdiği destekle bilinen Respect Partisi üyesi George Galloway, Yeşil Parti'den Sian Berry, Tom Chance ve Caroline Russell, Something New Partisinden Lindsey Garrett ve Rosaland Readhead ve bağımsız aday adayı Siobhan Benita bulunuyor.

Londra Belediye Başkanlığı koltuğunda halihazırda, son iki dönemdeki seçimleri kazanan, ülke siyasetinin renkli isimlerinden Boris Johnson oturuyor. Johnson'ın 5 Mayıs 2016'da yapılacak seçimlerde adaylığını koyması beklenmiyor.

Başkent Londra'nın 8,6 milyonluk nüfusunun yüzde 12'sini Müslüman toplum oluşturuyor. Birleşik Krallık'ta yaklaşık 3 milyon Müslüman yaşıyor.

KAYNAK: AA
YORUMLAR 1
  • Uğur 8 yıl önce Şikayet Et
    Rabbim yolunu açık etsin,tanımasak ta Müslüman adı yeterli..
    Cevapla
DİĞER HABERLER
ROKETSAN yeni lazer silahını test etti! İşte o anlar...
İsmail Kartal ve futbolculardan, 'Ligden çekilme' önerisine flaş cevap!