Yunanistan 'Hayır' dedi

Yunanistan kreditörlerin nakit akışı için öne sürdüğü koşulları kabul edilip edilmemesi konusunda kararını verdi. Sandıktan 'hayır' çıktı.

Yunanistan 'Hayır' dedi
Yunanistan 'Hayır' dedi
GİRİŞ 06.07.2015 00:11 GÜNCELLEME 06.07.2015 01:43
Bu Habere 22 Yorum Yapılmış

Yunanistan'da halk, ekonomik krizin acı reçetesi kemer sıkma önlemleri için bugün sandık başına gitti.19.00'da tamamlanan oy verme işleminin ardından sayıma geçildi.Sandıkların tamamına yakınında sayım tamamlandı.
 
Sandıkların tamamına yakınında sayım tamamlandı. Yunan İçişleri Bakanlığı'nın açıkladığı sonuçlara göre halkın kararı, yüzde 61,35 hayır, yüzde 38,65 evet olarak yansıdı. Sonuç, referandum öncesi her iki görüşte olanların birbirine yakın oranda oy alacakları tezini doğru çıkarmazken, kullanılan oyun yüzde 5,8'i de geçersiz sayıldı.
 
Referanduma göre Yunanlar, kreditörlerin nakit akışının yeniden sağlanması karşılığında öne sürdüğü koşulları hükümetin kabul etmemesi yönünde karar vermiş oldu.
 
Yunan vatandaşları da Sintegma Meydanı başta olmak üzere kentin çeşitli yerlerinde kutlama yaptı.

EURO BÖLGESİ ÜLKELERİ SALI GÜNÜ TOPLANIYOR
 
Avrupa Birliği Konseyi Başkanı Donald Tusk, Twitter hesabından yaptığı açıklamada Euro bölgesi ülkelerini Salı günü toplantıya çağırdığını duyurdu.
Tusk, "Salı akşamı saat 18'de, Yunanistan'daki referandum sonrasını görüşmek üzere Euro Bölgesi Zirvesi çağrısı yaptım" dedi.

''HAYIR, YÜZDE 61'İN ÜZERİNDE OLACAK''

Yunanistan İçişleri Bakanı Nikos Voutsis referandumda "hayır" oyunun yüzde 61 çıkacağını söyledi.

YUNAN HALKINDAN AB'YE REST

Yunanistan halkı yaşadığı ekonomik dar boğazın ardından kreditörlerin nakit akışını yeniden sağlaması şartıyla öne sürdüğü şartları refarandum da reddetti. Komşuda sandık başına giden seçmenin yüzde 61'i şartlara 'hayır' dedi. Resmi olmayan ilk sonuçların alınmasından sonra Başbakan Çipras, Yunananlıların tendite boyun eğmediğini ve demokrasinin kazandığını söyledi.

YORUMLAR 22
  • hasan 8 yıl önce Şikayet Et
    Yunanlılar hazır yiyip yatmaya alışmışlar.avrupadan milyarlarca euro alıp yediler o paralarda bitti borç ödemeyede niyetleri yok.ama bizden saf akıllılar çok meraklı yunana para vermeye.neymiş borç alan emir alırmış falan filan geç bunları.
    Cevapla
  • osman öztürk 8 yıl önce Şikayet Et
    Yunanistanın Tek çaresi ve KURTULUŞ_REÇETESİ Selanik Eyaletimiz olarak Recep Tayyip Erdoğanlı Tam Bağımsız Büyük Türkiye,ye bağlanmasıdır,Aksi taktirde KRALİÇELİ barbar İngilizlerden yakayı kurtaramazlar !
    Cevapla
  • Ömer 8 yıl önce Şikayet Et
    Avroyu bırakip türk lirasına gecsinler iyi olur :)
    Cevapla
  • murat 8 yıl önce Şikayet Et
    avrupa birliği kaç defa yardım etti bunların bir çacık yiyeceği yok ama çipras kemer sıkma politikasını kabul etmedi aynı şey bizde olduğundan sayın çiller kemerlere abandırmıştı milleti sağolsun imf borcun büyük kısmı o dönem alındı ..
    Cevapla
  • Mtk 8 yıl önce Şikayet Et
    Gördük avrapa birliğini bunlara yardım etmekden aciz
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
TUSAŞ Genel Müdürü Kotil: KAAN 2028'de yerli motorla uçmazsa başımız belaya girer
Çanakkale Savaşında neler yaşandı?