Referandum sonrası flaş karar!

François Hollande ve Angela Merkel referandum sonuçlarının değerlendirilmesi için avro bölgesine üye ülkelerin liderlerine çağrıda bulundu.

Referandum sonrası flaş karar!
Referandum sonrası flaş karar!
GİRİŞ 05.07.2015 22:40 GÜNCELLEME 06.07.2015 04:39
Bu Habere 2 Yorum Yapılmış

Fransa Cumhurbaşkanı François Hollande ve Almanya Başbakanı Angela Merkel, Yunanistan'daki referandum sonuçlarının değerlendirilmesi için avro bölgesine üye ülkelerin liderlerinin salı günü toplanması çağrısında bulundu.

Elysee Sarayı'ndan yapılan yazılı açıklamada, Hollande ve Merkel'in bu akşam bir telefon görüşmesi gerçekleştirdiği bildirildi.

Açıklamada, iki liderin de, "Yunan seçmenin görüşlerine saygı gösterilmesi konusunda hemfikir olduğu" belirtildi.

Yine aynı açıklamada, Hollande ve Merkel'in avro bölgesine üye ülkelerin liderlerinin salı günü toplanması konusunda Avrupa Birliği (AB) Konseyi Başkanı Donald Tusk'a çağrı yaptığı kaydedildi.

Diğer taraftan, referandum sonuçlarını değerlendirmek için, AB Komisyonu Başkanı Jean-Claude Juncker ve Avrupa Parlamentosu (AP) Başkanı Martin Schulz ile telefonda görüştüğü bildirilen Hollande, Başbakan Manuel Valls ve ilgili bakanlarla da bir araya geldi.

Bu arada, Hollande'ın Yunanistan Başbakanı Aleksis Çipras ile bu akşam yine bir telefon görüşmesi gerçekleştirdiği bildirildi.

Hollande ve Merkel, Yunanistan'daki referandumun sonucunu değerlendirmek üzere yarın Paris'te bir araya gelecek.

Yunanistan, kreditörlerin nakit akışının yeniden sağlanması karşılığında sunduğu anlaşma önerisine "evet" ya da "hayır" demek için bugün sandığa gitmişti. Referandumun ilk sonuçlarına göre "hayır" oyları yüzde 60 oranında çoğunlukta.

YORUMLAR 2
  • Erhan 8 yıl önce Şikayet Et
    Avrupa'nın yıkılışı sonun başlangıcı
    Cevapla
  • Mizan 8 yıl önce Şikayet Et
    Besleyin kargayı oysun gözünüzü.
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Alçakça anlaşmayı duyurdu!
Hakan Fidan ilk kez detaylı anlattı! 7 Şubat MİT krizi neden yaşandı?