Kritik Yunanistan görüşmesi sona erdi

Hollande, Yunanistan için müzakere kapısının açık olduğunu bildirdi. Merkel ise "Zaman daralıyor. Çipras yarın önerisini sunmalı" dedi.

Kritik Yunanistan görüşmesi sona erdi
Kritik Yunanistan görüşmesi sona erdi
GİRİŞ 06.07.2015 21:42 GÜNCELLEME 06.07.2015 21:53
Bu Habere 6 Yorum Yapılmış

Fransa Cumhurbaşkanı François Hollande, Almanya Başbakanı Angela Merkel,  Elysee Sarayı'nda basın açıklaması yaptı. Merkel, "Müzakerelere kapımız açık, yeni müzakereler için koşullarımızı belirleyeceğiz" dedi.

"SORUMLULUK İLE DENGE ARASINDA BİR DENGE OLMALI"

Hollande, şunları söyledi:

"Karşımızda çok acil bir durum var. Hem Yunanistan hem de Avrupa için. Avrupa bu sorumluluğu üstlenmeli. Bu sadece ekonomik, mali, parasal bir yapılanma değil. Avrupa'nın tamamı belli ilkelere değerlere dayanıyor. Ortada belli bir kavram var. Bir dünya kavramı var. Sadece bizim kıtamız değil. Özgürlüklere, açıklığa ve saygıya dayalı bir temel var. Burada dayanışmaya da yer var. Dayanışma Avrupa'nın her yerinde var. Daha çok olmalı. Ama aynı zamanda sorumluluklar da var. Sorumluluk ile dayanışma arasında bir denge olmalı. Bu da bizim önümüzdeki günlerde rehberimiz olmalı"

MERKEL: YENİ MÜZAKERELER İÇİN KOŞULLARIMIZI BELİRLEYECEĞİZ

Merkel'in açıklamalarından öne çıkanlar şöyle:

Burada demokratik bir ülkenin verdiği bir karar var ortada. Biz de buna uygun hareket etmeliyiz ama Euro Bölgesi'ndeki diğer 18 üyenin de ne düşündüğü de önemli. Müzakerelere kapımız hala açık. Yarın Euro Bölgesi ülkelerinin devlet başkanlarının bir zirvesi olacak. Biz de yeni müzakereler için koşullarımızı belirleyeceğiz. Yunan Başbakanı'nın önümüzdeki günler için ne düşündüğünü duymamız gerekiyor. Yapacağı önerileri duymamız gerekiyor. Gerçekten çok az zamanımız var. 

"BU HAFTA İÇERİSİNDE..."

Umuyorum ki bu hafta içerisinde öneriler masaya getirilecek. Böylece duruma daha net bir şekilde bakacağız ve bu sorunu çözeceğiz. Burada bizim ilkemiz olan ilke çok ortada. Bu ilkeyi sayın Hollande de söyledi. Dayanışma ilkeler arasında. Yunanistan ile birlikte dayanışma göstermek. Biz de müzakereler sırasında çok cömert yaklaştık. Avrupa burada bir arada durmalı. Ülkeler kendi sorumluklarını omuzlarına almalı. Yunan halkının verdiği karara saygı duyuyorum. Diğer 18 üyenin de görüşlerini göz önünde tutmamız gerekiyor. Sonuçta ortak bir para birimi söz konusu. O yüzden tüm tarafların kendi sorumluklarını alması gerekiyor.

YORUMLAR 6
  • ilhan435 8 yıl önce Şikayet Et
    faiz ve hazin son
    Cevapla
  • trabzonli 8 yıl önce Şikayet Et
    ab bu saatten sonra bitmiştir
    Cevapla
  • ferhat s 8 yıl önce Şikayet Et
    ispanya, portekiz vs. bu ülkeler halktan kisacak vergileri yüksltecek, yunan halki keyif yapacak. avrupa istedigini almadan bunlara para vermez.
    Cevapla
  • ferhat s 8 yıl önce Şikayet Et
    la banada 10 milyar euro borC verin yüzde 10 faizle. aylik 1 milyon taksit taksit geri öderim :)
    Cevapla
  • erendb 8 yıl önce Şikayet Et
    bu saatten sonra yunanistanın borçlarının büyük kısmını silmeden çipras anlaşmaya yanaşmaz. yunan ekonomisi çökerse avrupa ve imf verdiği paraları nasıl tahsil edecek? çipras bunu çok iyi biliyor, borç silmeyi garanti altına almadan anlaşma olmaz. buda almanyaya acı fatura olarak geri döner.
    Cevapla
  • Merkelin derdi mi Olan kime olacak 8 yıl önce Şikayet Et
    Elbette Müslüman Türklere olacak. Dediydi dersiniz...
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Fırtınaya dayanamayan cami minaresi yıkıldı
Nüfus oranları açıklandı! Çocuk sayısı ile ilgili korkutan rakam