Savaşa gidenlerin bursu kesilecek

Hollanda hükümeti, Suriye gibi ülkelere savaşmak amacıyla giden vatandaşlarının ödeneklerini kesmeyi planlıyor

Savaşa gidenlerin bursu kesilecek
Savaşa gidenlerin bursu kesilecek
GİRİŞ 15.07.2015 15:41 GÜNCELLEME 15.07.2015 15:41
Bu Habere 1 Yorum Yapılmış

Hollanda hükümeti, Suriye ve Irak gibi ülkelere savaşmak amacıyla giden vatandaşlarının aldıkları ödenek ve eğitim burslarının kesilebilmesi için yasal hazırlık başlattı.

Başbakan Yardımcısı ve Sosyal İşler Bakanı Lodewijk Asscher'in hazırlayarak meclise gönderdiği yasa tasarısına göre, terör örgütlerine katılmak için ülke dışına çıkanların aldıkları her türlü ödenek en kısa sürede sonlandırılabilecek.

Bakanlıktan yapılan açıklamada, terör örgütlerinin Hollanda devletinin parasıyla desteklenmesinin önüne geçilmesinin amaçlandığı kaydedildi. Yasa tasarısının geçen sene başlatılan aşırılıkla mücadele programı kapsamında hazırlandığını vurgulayan bakanlık, Suriye gibi ülkelere savaşmak için gitmek isteyenlerin engellenmesinin hedeflendiğini duyurdu.

Terörle mücadele konusuna büyük önem verilen Hollanda'da hükümet ayrıca, terör gruplarına katılan veya bu yönde çalışma içinde olan kişilerin Hollanda vatandaşlıklarının iptal edilmesine olanak sağlayacak yasal düzenleme üzerinde de çalışıyor.

Ortadoğu ülkelerine savaşmak amacıyla gidip geri dönenlerin sıkı takibe alındığı ülkede çok sayıda kişinin pasaportları iptal edildi. Dışişleri Bakanlığı verilerine göre, savaşmak amacıyla Ortadoğu'ya giden 190 Hollanda vatandaşının 32'si farklı ülkelerde katıldıkları çatışmalarda hayatlarını kaybetti.

KAYNAK: AA
YORUMLAR 1
  • zekice 8 yıl önce Şikayet Et
    günaydınnnnnnnn günaydınnnn hollanda avrupa ülkeleri geri almayacak bunları ama nerde yardım bile ediyorlar
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Bakan Kacır müjdeyi verdi! Türkiye'nin 'ilk ilaç adayı geliştirildi'
Erdoğan sinyali vermişti! Cezası 10 katına çıkıyor