İsveç'den Türkiye'ye destek

İsveç Dışişleri Bakanı Margot Wallström, Türkiye'nin terör ve DAEŞ'le mücadelesine destek açıklaması yaptı.

İsveç'den Türkiye'ye destek
İsveç'den Türkiye'ye destek
GİRİŞ 27.07.2015 20:15 GÜNCELLEME 27.07.2015 20:15
Bu Habere 1 Yorum Yapılmış

İsveç Dışişleri Bakanı Margot Wallström, Türkiye'nin terörizmle ve DAEŞ ile mücadelede AB'nin önemli bir partneri olduğunu belirterek, "Türkiye'ye bu konuda her türlü desteği vermeye hazırız" dedi.

İsveç devlet televizyonu SVT'ye son günlerde Türkiye'de artan terör olaylarını değerlendiren Wallström, Suruç'taki terör saldırısını, "Tüm insanlığa yapılmış bir saldırı" olarak niteledi.

Wallström, "Bu saldırı, sivil insanlar yanında Türkiye'nin Suriyeli sığınmacılara karşı insancıl politikalarına da yapılan bir saldırıdır. Türkiye, terörizmle ve DAEŞ ile mücadelede AB'nin önemli bir partneridir. Türkiye'ye bu konuda her türlü desteği vermeye hazırız" diye konuştu.

Çözüm Süreci görüşmelerinin yeniden başlamasını umduklarını ve beklediklerini ifade eden Wallström, ateşkesin bozulmasının bölgedeki istikrarı derinden etkileyeceğini kaydetti.

YORUMLAR 1
  • alüüüü 8 yıl önce Şikayet Et
    valla kim türkler korkuyor diyorsa sunu herkez bilmeliki türkler asla ve asla savastan sehit olmaktan korkmazzz vatani icin ölür vatani icin öldürür bunu herkez böyle bilsinnn ille bizdemi eylem yapalim kurtlere karsi yani inelim saglara nekadar kurt varsa tariyalimi siz yapiyonuz bizde yapariz halkin sabrisini kimse zorlamasinnn kuvayimilli hareketii sahlandirmayinnnn sabrimizi zorlamayinnnnn gebertirizz alayiniziiiii
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Rusya NATO'yu göz hapsine aldı! O ülkelerden ev satın alıyorlar
IMF'den Türkiye açıklaması