İngiltere'den Türkiye açıklaması

İngiltere Başbakanı David Cameron, "Türkiye'nin DAEŞ'e ve DAEŞ hedeflerine yönelik eylemlerini artırmasının iyi olduğunu düşünüyorum" dedi.

İngiltere'den Türkiye açıklaması
İngiltere'den Türkiye açıklaması
GİRİŞ 27.07.2015 20:21 GÜNCELLEME 27.07.2015 20:21
Bu Habere 10 Yorum Yapılmış

Güneydoğu Asya turuna çıkan Cameron, Endonezya'ya giderken uçakta gazetecilere açıklamalarda bulundu.

"TÜRKİYE DAHA FAZLASINI YAPABİLİR"

Başbakan Ahmet Davutoğlu ile hafta sonunda telefon görüşmesi yaptığını kaydeden Cameron, "Türkiye'nin DAEŞ'e ve DAEŞ hedeflerine yönelik eylemlerini artırmasının iyi olduğunu düşünüyorum. Terörle mücadelede işbirliği konusunda, özellikle de Türkiye üzerinden Suriye'ye geçen yabancı savaşçıların durdurulması konusunda daha fazlasını yapabileceğimizi düşünüyorum" diye konuştu.

DAEŞ üzerindeki baskının arttığını, bunun Türkiye'nin DAEŞ ile mücadele konusunda yaptıklarından anlaşılacağını belirten Cameron, ülkesinin de DAEŞ ile mücadele çabalarını arttırdığını söyledi. Cameron, "DAEŞ'i sıkıştırmak ve kısıtlamak için hep birlikte yakından çalışıyoruz. DAEŞ'in yok edilmesi gerektiğini her zaman söyledik ve bu amacımızı koruyoruz" ifadelerini kullandı.

"ODAK DAEŞ'TE OLMALI"
Bir gazetecinin "Türkiye'nin Kürtlere yönelik eylemleriyle ilgili endişe duyup duymadığını" sorması üzerine, "Odağın DAEŞ'te olmasını istiyoruz. Türkiye'nin bu adımları atması önemli ve bu yönde onları teşvik etmeyi sürdüreceğiz" değerlendirmesinde bulundu.

Cameron'ın bu hafta çıktığı Endonezya, Singapur, Vietnam ve Malezya temaslarının gündeminde, bu ülkelerle ticari ilişkilerin geliştirilmesinin yanı sıra DAEŞ ile mücadele konusu da bulunuyor.

KAYNAK: AA
YORUMLAR 10
  • berk 8 yıl önce Şikayet Et
    bir taraftan Türkiyeyi övüp diğer taraftan pkk yi destekemek yüzsüzlüktür.
    Cevapla
  • MERT 8 yıl önce Şikayet Et
    bu daeşin basındakı adam zaten ıngılız ajanı bee..
    Cevapla
  • trabzonlliii 8 yıl önce Şikayet Et
    sen türkiyeye destek vereceğine elini.ayağını ortadoğudan çek
    Cevapla
  • cabbar 8 yıl önce Şikayet Et
    Çanakkalenin açısnı almak için her yolu deniyorbu İNGİLİZLER, vay oyuncular vay kimi kandırıyorsunuz looo siz. Türkiye yi yıkmak için asırlardır çok şey yaptınız başaramadınız yinede başaramayacaksınız TERÖRİST İNGİLİZLER.
    Cevapla
  • ingiliz lorans 8 yıl önce Şikayet Et
    bizde sizin daha fazla yapabileceginizi dusunuyoruz! mesela teroristleri turkiyeye gelmeden onlemeniz gibi ! ingiliz degilmisi sileri iyi biliyoruz sen merak etme ! ve ic bir zaman ne oldugunuzu unutmayacagiz!
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Türkiye'den AB'ye rest: Hiçbir zaman kabul görmeyecek
Baraj patladı köyü su bastı! Ürkütücü görüntüler Kazakistan'dan..