Arap liderler Rusya'da

Ürdün Kralı Abdullah, Mısır Cumhurbaşkanı Sisi ve Birleşik Arap Emirlikleri Veliahtı Muhammed bin Zayed aynı anda Rusya'ya gitti.

Arap liderler Rusya'da
Arap liderler Rusya'da
GİRİŞ 26.08.2015 15:39 GÜNCELLEME 26.08.2015 15:39

Ürdün, Mısır ve Birleşik Arap Emirlikleri liderleri Rusya'ya gitti. Moskova'da Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin ile görüşen Ürdün Kralı ve Birleşik Arap Emirlikleri Veliahtı, Suriye ve Yemen meselelerini müzakere etti.

İlk görüşme Kral Abdullah ile

Putin ilk olarak Kral Abdullah ile görüştü. Kremlin Sarayı'nda gerçekleşen görüşmede konuşan Kral Abdullah, Rusya ve Ürdün arasında güçlü ilişkiler bulunduğunu söyledi. Kral Abdullah, görüşmenin Ortadoğu'daki gelişmeler ve İsrail-Filistin ilişkileri gibi konuların değerlendirmesi adına önemli olduğunu dile getirdi.

"Rusya hayati öneme sahip"

Rusya'nın Ortadoğu'daki güncel sorunların çözümünde "hayati rol" oynadığını belirten Abdullah, "Uzun zamandır Suriye krizine çözüm arıyoruz. Ve burada tüm tarafların barışçıl bir çözüm için müzakere masasına oturması adına sizin ve ülkenizin oynadığı rol hayati öneme sahip" dedi.

Rusya Devlet Başkanı Putin, iki ülke hükümetinin ilişkileri geliştirmek adına temas halinde olduğunu ifade ederek, görüşmenin bu temasları geliştirmek namına önem taşıdığını ifade etti.

Kral Abdullah, Putin'le görüşmesinden önce Moskova'da düzenlenen Uluslararası Havacılık ve Uzay Fuarı "MAKS 2015"e katıldı.

Fuar alanında diplomasi

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, Abu Dabi Veliaht Prensi ve Birleşik Arap Emirlikleri Silahlı Kuvvetler Başkomutan Yardımcısı Şeyh Muhammed bin Zayed El Nahyan ile görüştü. Moskova'da düzenlenen Uluslararası Havacılık ve Uzay Fuarı "MAKS-2015" fuar alanında gerçekleşen görüşmede konuşan Putin, bölgesel konular ve ikili ilişkileri değerlendirme fırsatı yakaladığı için memnun olduğunu söyledi.
Putin, MAKS-2015'e katılımından ötürü El Nahyan'a teşekkür etti.
Zayed El Nahyan ise, Putin'le sıkça bir araya gelme imkanı bulduklarını kaydederek, "Bugünkü ziyaretimizden olumlu duygular edindiğimizi söylemek isterim" dedi.

YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Tarihi ziyaret öncesi Erdoğan açıklaması! Türkiye'ye net mesaj: İzin vermeyeceğiz
Rusya NATO'yu göz hapsine aldı! O ülkelerden ev satın alıyorlar