ABD 'Rus uçaklarının durdurulmasını' istedi

Yunanistan, Suriye'ye giden Rus uçaklarının hava sahasından geçişini engellemesi için ABD'den gelen isteği değerlendirdiğini açıkladı.

ABD 'Rus uçaklarının durdurulmasını' istedi
ABD 'Rus uçaklarının durdurulmasını' istedi
GİRİŞ 08.09.2015 09:33 GÜNCELLEME 08.09.2015 10:33
Bu Habere 3 Yorum Yapılmış

Washington, Rusya'nın Suriye lideri Beşar Esed'e verdiği askeri yardımı artıracağı ve bu amaçla askeri yığınağa hazırlandığı haberlerinden endişe ediyor.

Rus haber ajansı RIA Novosti, daha önce Atina'nın Washington'dan gelen isteği reddettiğini yazmıştı. Ancak Yunan dışişleri bakanlığı sözcüsü bu haberi yalanlamış oldu.

Yunanistan ekonomik kriz sürecinde Moskova ile bağlarını pekiştirmeye çalışmış, Başbakan Alexis Tsipras bu amaçla Rusya'yı birkaç kez ziyaret etmişti.

RUSYA: HENÜZ ERKEN

Öte yandan Rusya, Suriye'de Beşar Esed yönetimine silah yardımı yaptıklarını hiç saklamadıklarını, Rusya'nın Suriye'deki savaşa doğrudan askeri müdahalesini konuşmak içinse "erken" olduğunu söyledi.

Ria Novosti Haber Ajansı'na göre Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Mariya Zaharova, Rusya'nın Esed'e askeri desteğini arttıracağı spekülasyonlarına yanıt verdi.

Sözcü Esed yönetimine "terörle mücadele" amacıyla silah verdiklerini hiç saklamadıklarını belirtti.

Sözcü Zaharova ayrıca, Rus Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov'un Amerikalı mevkidaşı John Kerry'yle yaptığı telefon görüşmesinde de Rusya'nın Suriye'deki askeri operasyonlara katılımını konuşmak için "erken olduğunu" söylediğini aktardı.

YORUMLAR 3
  • hida 8 yıl önce Şikayet Et
    ruslar birşey söyler ama aksini yapmaya çoktan başlamışlardır. asla güvenemezsiniz. inkar inkar ede ede canlarının istediklerini yaparlar.
    Cevapla
  • eren yılmaz 8 yıl önce Şikayet Et
    Rus uçaklarını cenabı hak dilemedikçe kimse durduramaz.
    Cevapla
  • CİHAD 8 yıl önce Şikayet Et
    neden durduramaz rusya ne oluyorki hangi savaşa aktif katılmış nedenukraynada ordusuyla savaşmıyor neden afganistan koskoca sscb yi dağıttı neden hala mücahitlerle baş edemiyor neden müslümanların bibbiriyle savaşında taraf oluyorda kendisi asker göndermiyor
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Son dakika: Kritik MKYK'nın perde arkası! Erdoğan 'Bu yapılacak' deyip net konuştu...
Türkiye'den tarihi İncirlik hamlesi! Stratejik adım! Kürecik iddialarına yanıt