Ukrayna parlamentosunda kavga

Ukrayna parlamentosunda Radikal Parti lideri Oleg Lyaşko ile bazı milletvekilleri arasında arbede çıktı.

Ukrayna parlamentosunda kavga
Ukrayna parlamentosunda kavga
GİRİŞ 18.09.2015 09:37 GÜNCELLEME 18.09.2015 09:37

Ukrayna Parlamentosu'nun genel kurulunda, Radikal Parti'den milletvekili İgor Mosiychuk'un tutuklanmasına ilişkin karar alınmasının ardından, Radikal Parti lideri Oleg Lyaşko, kürsüde konuşmak istedi.
      
Meclis Başkanı Vladimir Groysman konuşmaya izin vermeyince, Lyaşko, "Alçak, hayvan!" diye bağırdı. Bunun üzerine, Groysman'ın da üyesi olduğu Petro Poroşenko Bloku milletvekilleri ile Lyaşko arasında bir süre arbede yaşandı. Meclis Başkanı Groysman da oturumu erken kapatmak zorunda kaldı.
      
Mosiychuk'un tutuklanmasına ilişkin karar alınması üzerine akşam geç saatlerde parlamentoya gelen Ukrayna Güvenlik Servisi görevlileri, milletvekilini gözaltına aldı. Radikal Parti lideri Oleg Lyaşko da buna tepki gösterdi. Emniyet görevlileri ayrıca Mosiychuk'a ait araçta da arama yaptı.

Milletvekilinin gözaltına alınması üzerine açıklama yapan Radikal Parti lideri Oleg Lyaşko, yarın partinin yapılacak olağanüstü kurultayında, dikte yönetime, yolsuzluk ve görevini kötüye kullananlara karşı eylem planını ele alacaklarını duyurdu.
      
Ukrayna Cumhuriyet Başsavcısı Viktor Şokin, daha önce yaptığı açıklamada, Mosiychuk'un çok ağır suç işlediğine ilişkin ellerinde yeterince delillerin olduğunu dile getirmişti. Bugün düzenlenen meclis genel kurulunda, Mosiychuk'un suç işlediğine ilişkin gizli kameralardan çekilen görüntüler milletvekillerine izlettirildi. Bunun üzerine milletvekilleri Mosiychuk'un tutuklanmasına ilişkin karar almıştı.

YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan 85 milyon vatandaşa çağrı: Hepimizin namusuna emanettir!
İstanbul'a yeni tünel: Süre 30 dakika kısalacak, açılış tarihi belli oldu!