Guardian'ın mülteci yalanı

İngiliz Guardian Avrupa'da sığınmacılara uygulanan muameleyi göz ardı ederek en çok sığınmacıya ev sahipliği yapan Türkiye'ye saldırdı.

Guardian'ın mülteci yalanı
Guardian'ın mülteci yalanı
GİRİŞ 21.09.2015 11:40 GÜNCELLEME 21.09.2015 11:40
Bu Habere 1 Yorum Yapılmış

İngiliz Guardian Gazetesinin internet sayfasında "Türkiye'de kurtarılan göçmenler Suriye'ye sınır dışı edilmekle tehdit edildi" başlığıyla çıkan haberde, botları battıktan sonra kurtarılan ve Türk sahil güvenliği tarafından "alıkonulan" göçmenlerin Suriye'ye sınır dışı edilmekten korktukları iddia edildi.

Haberde, Salı günü bir botun batması üzerine 22 kişinin öldüğünün tahmin edildiğini, Türkiye'ye götürülen yüzlerce kişinin ise sınır dışı edilmekle tehdit edildiklerini ileri sürdükleri belirtildi.

Gazete, Türk hükümetinin bu iddiaları redettiğini de vurguladı.

Haberde, Yunan adası Kos'a gitmeye çalışan ve içinde yaklaşık 250 Suriyeli ve Iraklının bulunduğu ağaç teknenin Türkiye açıklarında seyrederken önünün uyarı ateşi açan Türk sahil güvenlik tarafından kesildiği belirtildi.

'Cezaevine gönderildi' iddiası

Daha sonra su almaya başladığı için batan tekneden kurtarılan 211 kişinin Düziçi'nde "cezaevine" götürüldükleri ileri sürüldü. Gazete, buradaki kamptan kendilerine gönderilen bir sesli mesajda kurtarılan göçmenlerden bilet parası olanların uçakla Lübnan'a götürüldüğünün söylendiğini yazdı.

Başbakanlık'tan bir sözcünün Suriyelilerin Suriye'ye geri gönderileceği yolundaki iddiaları kesin bir şekilde reddetiğini kaydeden gazete, yine de uçak bileti almaya parası olmayan göçmenlerin yetkililer tarafından Bab El Hava sınır kapısından Suriye'ye geri gönderilmekle tehdit edildiklerine dair iddialar bulunduğunu yazdı.

YORUMLAR 1
  • Ali Mert 8 yıl önce Şikayet Et
    Onların bunu yapması beni hiç rahatsız etmedi, etmez de... neden mi???= yazar ve basın diye ülkesine zarar verenler kadar etkili olmadılar da ondan... maalesef..:(
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Rekorları altüst etti! Mükafatı kaptı: Okan Buruk'a yüzde 150 zam
İYİ Partili ismin Dünya Taekwondo Şampiyonu'na verdiği söz yalan oldu