Ermeni sözcüden Müslümanlara ağır hakaret!

Hristiyan- Alevi Dostluk Grubu sözcüsü Vartian'ın, Müslümanlara "ayak takımı" diye hareket etmesi sosyal medyada büyük tepki topladı.

Ermeni sözcüden Müslümanlara ağır hakaret!
Ermeni sözcüden Müslümanlara ağır hakaret!
GİRİŞ 01.10.2015 08:52 GÜNCELLEME 01.10.2015 08:52
Bu Habere 34 Yorum Yapılmış

Alman Hıristiyan Demokrat Birlik Partisi'nin (CDU) inisiyatifi olarak kurulan Hıristiyan- Alevi Dostluk Grubu (CAF) kurucu üyelerinden ve grubun sözcüsü Madlen Vartian'ın, Müslümanlara ağır hareket etmesi sosyal medyada büyük tepki topladı.

Hristiyan demokrat politikacı Ermeni asıllı Madlen Vartian, facebook'ta yazdığı mesajda Müslüman Türklere, Kürtlere ve Araplara, 'çapulcu ayak takımı', 'pislik' gibi ağır sözler içeren ifadelerle hakaret etti.

Almanya Ermeniler Konseyi Başkan yardımcılığı ve CDU'nun Hristiyan-Alevi dostluk grubu yönetim kurulu üyeliği görevlerini yürüten Vartian, ağır hakaret içeren sözlerini, Filistin'de Beytullahm'deki bir kilisenin yakılması üzerine sarfetti. Filistin'deki kilisenin rahibinin, 'Filistinli radikaller'in kiliseyi kundakladıklarını tahmin ettiğini söylemesi üzerine, Müslümanlara çok kızdığını belirten Vartian, olaydan tüm Sünni Müslümanları sorumlu tuttu.

"AYAK TAKIMI" YAKIŞTIRMASI

Müslümanlara "ayak takımı" diye hakaret eden Madlen Vartian, Müslüman mültecilere kucak açan Avrupalı demokrat, liberal ve insan hakları savunucularına da "Avrupa'nın satılmış köpekleri" hakaretini yaptı.

Aynı zamanda Almanya Ermeni Merkez Konseyi Başkan Yardımcısı da olan Vartian, büyük tepki gören ağır hakaretinde Türk, Arap ve Kürtleri suçladı.

CEMİLE YUSUF: KABUL EDİLEMEZ, KONUYLA İLGİLENECEĞİZ

CDU Hıristiyan Alevi Dostluk Grubu'ndan Vartian'ın ağır hakaretlerine "Kabul edilemez. Ürperdim" sözleriyle tepki gösteren CDU Federal Milletvekili Cemile Yusuf, sosyal paylaşım hesabından yaptığı açıklamada, "Hıristiyan- Alevi Dostluk Grubu'ndan yapılan son paylaşım beni şok etti. Bu sözler bütün halk gruplarına ve dini gruplara yönelik nefret yüklü ve kabul edilemez. Konuyu görüştüm, ilgileneceğiz." açıklamasını yaptı.

YORUMLAR 34
  • napsitli 8 yıl önce Şikayet Et
    Zaten Alisiz Aleviler gizli Ermenilerdir
    Cevapla
  • göktürk 8 yıl önce Şikayet Et
    Böl, Parçala, yut'adamlar boş durmuyor işi' çözmüşler.
    Cevapla
  • mert 8 yıl önce Şikayet Et
    hristiyaan alevi dostluk grubu mu? alevi derneklerinden ses çıkmışmı acaba.ben aleviyim fakat bunlarla dstluk eden ermenidir. alevi derneklerinin bunlara bişy demesi lazım.demiyosa ben alevi değilm bu kadar olmaz.
    Cevapla
  • aga 8 yıl önce Şikayet Et
    HAKLI hem biz müslümanları bir birimize düşürdü içimize ateş saldılr hemde hakaret ediyorlar. o yüzden tüm müslümanlar acilen bir olmalı birlik olmayız
    Cevapla
  • Surucsuz 8 yıl önce Şikayet Et
    hristiyan alevi dostluk dernegimi bunların ikiside aynısey zaten.Haclı konfederasyonu koysaydınız bari
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Ancelotti inadını kırıyor! Real Madrid'de Arda Güler gelişmesi
Cumhurbaşkanı Erdoğan çocuklarla bir araya geldi