Kurnaz AB! Türkiye’nin üzerine yıkacak

AB Komisyonu, sığınmacılar için yeni bir eylem planı hazırladı, ancak planda pek yeni bir şey yok.

Kurnaz AB! Türkiye’nin üzerine yıkacak
Kurnaz AB! Türkiye’nin üzerine yıkacak
GİRİŞ 05.10.2015 07:30 GÜNCELLEME 05.10.2015 07:30
Bu Habere 1 Yorum Yapılmış

Alman basınında yer alan haberlere göre Yunan ve Türk sahil güvenliği birimlerinin Ege'de birlikte devriye gezmesi planlanıyor. 

Frankfurter Allgemeine Sonntagszeitung'un haberine göre AB Komisyonu'nun yeni eylem planı uyarınca özellikle AB sınırlarının güney doğusunda faaliyet gösteren insan kaçakçılarının durdurulması hedefleniyor. 

YAKALANANLAR İADE EDİLECEK 

Yakalanan sığınmacıların da Türkiye'ye geri götürülmesi öngörülüyor. Türkiye'de ise AB'nin mali destek sağladığı ve iki milyon kişinin barınabileceği 6 yeni mülteci kampı oluşturulacak. Buna karşılık AB ülkelerinin yaklaşık 500 bin sığınmacıyı kabul etmesi sağlanacak. 

TÜRKİYE’DE KALSINLAR! 

AB, Türkiye'nin mültecilerin ülkeye entegrasyonu konusunda daha fazla adım atmasını talep ediyor. Türkiye'nin iş piyasasını Suriyelilere açması gerektiğine dikkat çekiliyor. 

ERDOĞAN'A SUNULACAK

Frankfurter Allgemeine Sonntagszeitung'un haberine göre söz konusu eylem planı geçen hafta AB Komisyonu ve Türk hükümeti temsilcileri arasında görüşüldü. Konunun Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın Brüksel’e yapacağı ziyarette gündeme geleceği, uzlaşma sağlanması halinde ise ekim ayı ortasında yapılacak AB zirvesine kadar gerekli düzenlemelerin yapılarak planın bir an önce uygulamaya konacağı belirtiliyor. 

KAYNAK: AKŞAM
YORUMLAR 1
  • Mirsat 8 yıl önce Şikayet Et
    Sınır kapılarını açın Afganı,filistinlisi,suriyelisi Avrupaya dağılsın.Şahsen bana onların bir zararı yok.Avrupanın inadına kapıları açmalıyız.
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Kulüpler Birliği geri adım atmıyor! Büyükekşi yönetimine büyük baskı
Abdülkadir Selvi'den ilginç iddia! Özel'in Erdoğan'a teklifi bu olacak