'Putin söz verdi, geri çekecek'

Ukrayna Cumhurbaşkanı Petro Poroşenko: Putin ayrılıkçılara desteği çekme sözü verdi.

'Putin söz verdi, geri çekecek'
'Putin söz verdi, geri çekecek'
GİRİŞ 05.10.2015 12:40 GÜNCELLEME 05.10.2015 12:42
Bu Habere 2 Yorum Yapılmış

Ukrayna Cumhurbaşkanı Petro Poroşenko, Cuma günü Paris’te Almanya, Fransa, Rusya ve Ukrayna liderleri arasında varılan anlaşmanın, Ukrayna’nın ayrılıkçıların denetimindeki bölgeleri kurtarış sürecinin başladığına işaret ettiğini söyledi. 

Poroşenko, başkent Kiev’de dün akşam düzenlediği basın toplantısında, Paris’te yapılan dörtlü görüşmelerde, Rusya Cumhurbaşkanı Vladimir Putin’in Ukrayna’nın doğusundaki Rusya yanlısı ayrılıkçı grupların geçen yıl düzenlemiş olduğu seçimlerin iptali konusunda bu gruplara çağrıda bulunma sözü verdiğini söyledi. Putin’in, Kiev yönetimi ve uluslararası kamuoyu tarafından tanınmayan bu seçimlerin iptalini sağlama konusunda kendilerine söz verdiğini ifade eden Poroşenko, Putin’in bu konuda Salı gününe kadar zamanının olduğunu, bunu sağlamadığı takdirde, sorumluluğun kendisine ait olacağını dile getirdi. 

Poroşenko: Paris’te hiç bir belge imzalanmadı 

Paris’te yeni hiç bir belgenin imzalanmadığını, sadece daha önceden varılmış olan anlaşmaların şartlarının yerine getirilme süresi konusunda uzlaşmaya varıldığını belirten Poroşenko, bununla birlikte, Paris’te varılan uzlaşmaların, Ukrayna’nın ülkenin doğusundaki bölgeleri geri alma sürecini başlatması anlamına geldiğini ifade etti. 

Paris’te Cuma günü Almanya, Fransa, Rusya ve Ukrayna liderlerinin gerçekleştirdikleri görüşmede, Ukrayna’da yeni seçim yasasının kabulu ve bu yasanın kabulünün ardından ayrılıkçıların denetimindeki bölgelerde 80 gün içinde Ukrayna yasalarına göre seçimlerin düzenlenmesi ve ardından, Rusya-Ukrayna sınırına yeniden Ukrayna askerlerinin dönmesi konusunda anlaşmaya varılmıştı.

YORUMLAR 2
  • Cesur 8 yıl önce Şikayet Et
    Dünyada nükleer silah kimdeyse guc onda acil nukleer silah yapmamiz lazim neye nekadara mal olursa olsun ulkemizin bagimsizligi icin kim karsi cikarsa ciksin yapilmali bunun alt yapisi yapildi iran Turkiye brezilya anlastilar ama nukleer gucler karsi cikti ve ilk brezilya bu anlasmadan cekilen taraf oldu gizliden gizliden yapmaliyiz bunu
    Cevapla
  • kenan 8 yıl önce Şikayet Et
    Ceker tabı hertarafa eli yetmiyor
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Gaziosmanpaşa'daki toprak kaymasının yaşandığı anlar ortaya çıktı!
Turistik Diyarbakır Ekspresi ilk seferini yaptı!