"İtalya, Irak'ta DAEŞ'i bombalayacak" iddiası

İtalya Savunma Bakanı Roberta Pinotti, terör örgütü DAEŞ ile mücadele kapsamında yeni rollerin değerlendirildiğini söyledi.

"İtalya, Irak'ta DAEŞ'i bombalayacak" iddiası
"İtalya, Irak'ta DAEŞ'i bombalayacak" iddiası
GİRİŞ 07.10.2015 05:56 GÜNCELLEME 07.10.2015 06:40
Bu Habere 32 Yorum Yapılmış

Ülkenin yüksek tirajlı gazetelerinden Corriere della Sera'nın dün "İtalya, Irak'ta DAEŞ'i bombalayacak" başlıklı haberiyle gündeme getirdiği iddiaya ilişkin Savunma Bakanı Pinotti'den bir açıklama geldi.

Pinotti, "TG1" kanalına verdiği demeçte, İtalya'nın, DAEŞ ile mücadelede Irak'ta hep var olduğunu dile getirerek, "Biz Erbil'deyiz, Bağdat'tayız. Eğitmenlerimizle, jandarmamızla, (DAEŞ karşıtı) koalisyonun operasyonlarına katılan keşif uçaklarımızla oradayız. Müttefiklerimiz ya da Irak hükümeti ile ilişkiler temelinde yeni başka ihtiyaçlar olması durumunda bunlar değerlendirilecek ve kesinlikle parlamentodan geçecek" ifadelerini kullandı.

Savunma Bakanı Pinotti, parlamentonun Savunma ve Dışişleri Komisyonu'na da yaptığı konuşmada, "Irak'ta bizim uçaklarımız için yeni roller değerlendiriliyor. Zamanı geldiğinde hükümet, parlamentoya bilgi verecek" değerlendirmesinde bulundu.

Roberta Pinotti'den önce aynı komisyonda konuşan Dışişleri Bakanı Paolo Gentiloni de henüz İtalyan jetlerinin Irak'ta DAEŞ'i vurmasına yönelik parlamentodan alınmış bir karar olmadığını anımsatarak, hükümetin parlamentoda gizli saklı bir şekilde yapmayacağını söyledi.

İtalya İçişleri Bakanı Angelino Alfano da İtalyan jetlerinin hava bombardımanlarına katılmasının parlamento onayına atlanarak yapılamayacağına dikkati çekti.

Muhalefetteki 5 Yıldız Hareketi partisinin lideri Beppe Grillo ise gündeme gelen iddialara ilişkin, "İtalya, bu konu parlamentoda tartışılmadan, onay almadan, cumhurbaşkanı onay vermeden savaşa giremez" diyerek, uçakların hava bombardımanına katılması fikrine karşı çıktı.

İtalya Cumhurbaşkanı Sergio Mattarella ise Rus haber ajansı Inter-Tass'a verdiği demecinde, terörizme karşı herkesin işbirliği içinde olması gerektiğini belirtti.

YORUMLAR 32
  • sırdar 8 yıl önce Şikayet Et
    ne deaş mış arkadaş
    Cevapla
  • TALHA 8 yıl önce Şikayet Et
    ışid e katılan sazanlara,ışidin ismi değişipde daeş oldu ve daeşe katılan sazanlara sesleniyorum,gördünüzmü elin gavuru nasılda nasıl tezgahı kurdu ve ışid yeni adıyla daeş vesilesiyle orta doğuya çöktüler,bütün sazanları kutluyorum iyi iş çıkardınız,kendinizi belki tatmin ettiniz ama sazan olmayıp ferasetli olsaydınız bu oyuna ve bu maşa rolönü oynamaya gelmezdiniz
    Cevapla
  • ensar_2015 8 yıl önce Şikayet Et
    petrol kokusunu alan sinekler uçuyor bölgeye
    Cevapla
  • isimail serin 8 yıl önce Şikayet Et
    Vallahi muslumanlar afedersiniz ayni deveye benzer kim önune duserse onun arkasini takib ediyorlar bu durumda helak olmaya mahkumdur yani muslumanlarin gelecekleri pek parlak degil son kale turkiye giderse durum cok vahim.
    Cevapla
  • malazgirt çaldıran 8 yıl önce Şikayet Et
    eh ne demişler, ya devlet başa ya kuzgun leşe ,ya omurgasızlar bu alemin bir sahibi var birde buna inansanız ,fitne ateşinin odunları gibi sıraya girdiniz
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Çaldıkları motor başka hırsızlar tarafından çalındı!
Kamuda yeni dönem! Erdoğan detayları paylaştı! Fahiş fiyat açıklaması: Çalışmalar başladı