Türk Akımı ne olacak? Rusya'dan açıklama

Kremlin Sözcüsü Dmitriy Peskov, Rus savaş uçağının Türk hava sahasını ihlal etmesinin, ilişkilere zarar vermemesini umut ettiklerini söyledi

Türk Akımı ne olacak? Rusya'dan açıklama
Türk Akımı ne olacak? Rusya'dan açıklama
GİRİŞ 07.10.2015 06:38 GÜNCELLEME 07.10.2015 07:22
Bu Habere 13 Yorum Yapılmış

Peskov, hava sahası ihlalinin Türk Akımı doğalgaz boru hattı projesini etkileyip etkilemeyeceğinin sorulması üzerine, "Rus tarafının detaylı açıklamada bulunduğu bu olayın, işbirliğimizin gelişimine etki etmemesini umut ediyoruz. Rusya-Türkiye ilişkileri çok çeşitli ve derin köklere sahip" dedi.

Dışişleri Bakanlığı, Rusya'ya ait bir savaş uçağının 3 Ekim Cumartesi saat 12.08'de Hatay'ın Yayladağı bölgesinin güneyinde Türk hava sahasını ihlal ettiğini bildirmişti.

Rusya Savunma Bakanlığı Sözcüsü İgor Konaşenkov ise, Rus savaş uçağının Türk hava sahasını ihlal etmesinin "olumsuz hava koşulları" nedeniyle gerçekleştiğini ileri sürmüştü.

NATO Genel Sekreteri Jens Stoltenberg, Rusya'nın hava sahası ihlalinin uzun sürmesi nedeniyle "kaza gibi gözükmediğini" söylemişti.

ABD yönetimi, Rus uçağının Türk hava sahasını ihlal etmesini "provokatif" olarak nitelendirmiş ve bundan endişe duyduklarını vurgulamıştı.
 

YORUMLAR 13
  • abdulhamit 8 yıl önce Şikayet Et
    askeri ve çoğu alanda rusyanın 30 yıl gerisindeyiz.lütfen bunu iyi düşünün.hala abd nin verdiği 2. dünya savaşındna kalma deniz altıyı kullanarak böyle bir süper güce kafa tutmak yel değirmenine saldırmaya benzer..senin profesörün baş örtüsünün bağlanış biçimi hakkında yorum yaparken,elin profesörü bilime kendine adamış.biz kim rusya kim...
    Cevapla
  • ISLAM NUR 8 yıl önce Şikayet Et
    selamun aleykum.gorultu var sez yok ALLAHA SON BINLERCE HAMDOLSUN KI BOYLE REISIMIZ VAR.sayin C Baskanimzlan gurur duyom,cok ustaca bi politikasi var her kirli pilanlari ALLAHIN yardimiyla ortaya cikardi,simdi koslar bizim elimizde ve yawarmaya baslayacaklar Abd we RUS T.CUMUHRIYETINE.BUNU COK IYI KULANMAYA BILECEK SAYIN LIDER ERDOGAN,BOP bisey artik kalmadi saflar netlesiyo ve ALLAHIN YARDIMIYLA BUTUN KIRLI PLANLAR SUYA DUSECEK HAYIRLISI OLSUN.
    Cevapla
  • m akif 8 yıl önce Şikayet Et
    faşist RUSYA ortdogudan DEFOOOLL
    Cevapla
  • Seçmen 8 yıl önce Şikayet Et
    Doağlgazı kimden alıyoruz. Rusya ve İran.. konu kapanmıştır. Kışın gazı keserlerse konusursunuz
    Cevapla
  • osmanlıserdarı 8 yıl önce Şikayet Et
    bizim gazımızı kestiklerinde onlarında cebine para girmyecek
    Cevapla
  • Gizli belge 8 yıl önce Şikayet Et
    Hani rusya kaybedecekti. Yine mi Ülkemize zararı olacak.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
İsrail'den İran'a saldırı: Açıklamalar peş peşe geliyor
Tarım Kredi Market'ten yeni indirim! Yeni liste yayınlandı