Rusya'dan 'hava sahası' açıklaması

Rusya Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Maria Zaharova, Türk-Rus ilişkilerinin kötüleşmesi için neden görmediğini söyledi.

Rusya'dan 'hava sahası' açıklaması
Rusya'dan 'hava sahası' açıklaması
GİRİŞ 08.10.2015 18:50 GÜNCELLEME 08.10.2015 19:01
Bu Habere 10 Yorum Yapılmış

Moskova'da düzenlenen haftalık basın bilgilendirme toplantısında konuşan Zaharova, sorulan bir soru üzerine, "Türkiye-Rusya ilişkilerinin, özellikle ekonomik işbirliğinde bazı zorluklar yaşanması ve kötüleşmesi için herhangi bir neden görmüyorum. Türk-Rus ilişkileri oldukça dinamik bir şekilde ilerliyor" dedi.

Zaharova, Türkiye ve Rusya arasındaki diyalog kanallarının açık olduğunu belirterek, "Bu olmasaydı bazı yanlış anlaşılmalar olabilirdi ama biz sıkı temas halindeyiz" ifadelerini kullandı.

AKKUYU AÇIKLAMASI

Öte yandan Rus devlet nükleer enerji şirketi Rosatom'dan yapılan yazılı açıklamada, Türkiye ile nükleer enerji alanındaki işbirliğinin gelişmesinin umut edildiği belirtildi. Açıklamada, Akkuyu Nükleer Enerji Santrali projesinde herhangi bir değişiklik olmadığı ve şirketin takvime uygun olarak çalışmalarına devam ettiği ifade edildi.

Kremlin Basın Sözcüsü Dmitriy Peskov da, Rusya ve Türkiye arasındaki işbirliğinin devam etmesini umut ettiklerini söylemişti.

KAYNAK: AA
YORUMLAR 10
  • Emekli 8 yıl önce Şikayet Et
    Rusya batı tarafından aforoz edildi tek tutunacağı dal türkiye kaldı türkiyeyi de kaybederse çin ve iran ile ortaklık kurarak tekrar bir demirperde ülkesi olacaktır. İran da batının kendisine verdiği fırsatı kötüye kullandı, zannedersem tekrar ambargo konulmasını istiyor.
    Cevapla
  • herkese 8 yıl önce Şikayet Et
    ARTIK BİR NEDEN VAR ! ! VE ne yazıkki rusya en büyük hatasını yapmış durumda ! ! TERÖR örgütü pyd ile işbirliği yapması çok üzücü ! ! ve rusyanın en büyük hatası olucaktır ! ! rusya bu büyük hatayı emınım israilin gazlamasıyla yaptı ! ! ARTIK TÜRK RUS İLİŞKİLERİNİN İYİ OLMASI İÇİN BİR NEDEN KALMADI DİYEBİLİRİZ ! ! belki doğalgaz konusunda türkiye şimdi birşey yapamaz AMA AKKUYU ya elveda diyebiliriz ileriki zamanlarda doğalgaz konusundada rusyadan ayrılacaktır türkiye ! !
    Cevapla
  • mehmet 8 yıl önce Şikayet Et
    ne oldu ?? Reis,akkuyuyu gerekirse başkaları yapar diye resti çekince 180 derece döndünüz?
    Cevapla
  • recai 8 yıl önce Şikayet Et
    mehmet bey birde bu durumla ovünüyormusun? rusyanın elindeki teknoloji ve maddiyatı ile başka ülkede gider kurar santrali. bizim ülkemiz neden yapamıyor diye soruyor musun?
    Cevapla
  • putkiran 8 yıl önce Şikayet Et
    japonlar varken rusyaya yaptirmak zaten yanlisti.
    Cevapla
  • inokentiy smaktunov 8 yıl önce Şikayet Et
    lann yorumcilar hepiniz felsefecisiniz lo
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
İsrail İran'a saldırdı! Türkiye'den son dakika açıklaması
Uzman isim tarih vererek açıkladı! '7,5'lik deprem bekliyoruz'