Rusya Suriye'de yeni silahlarını test etti!

Rusya'nın Suriye'de yeni model askeri silahlarını denediği ortaya çıktı.

Rusya Suriye'de yeni silahlarını test etti!
Rusya Suriye'de yeni silahlarını test etti!
GİRİŞ 09.10.2015 11:25 GÜNCELLEME 09.10.2015 11:31
Bu Habere 11 Yorum Yapılmış

Moskova’nın Şam yönetimine gönderdiği silahların cinsi veya miktarı resmi kaynaklar tarafından açıklanmıyor ancak Suriye’deki izleme örgütleri, diğer ülkelerin istihbaratları ve Rusya’daki Savunma Bakanlığı’na yakın kaynaklar ile uydu fotoğraflarının da yardımıyla bu silahlar tespit edildi.

TANKLAR

Rusya’nın Uralvagonzavod şirketine ürettirdiği ve Sovyetler Birliği sonrası dönemde, 1993’ten beri kullandığı T-90 tipi tankların yakın zamanda Lazkiye’deki hava üssü yakınlarında konuşlandığı açıklandı.

125 milimetrelik topu ve uçaksavar makineli silahı bulunan model Cezayir ve Hindistan’a da satılmış, Suudi arabistan’ın da bu yıl sipariş vereceği açıklanmıştı.

Şirket yöneticisi Oleg Sienko, Cuma günü devlet gazetesi Rossiyskaya’ya verdiği röportajda, Rusya’nın yeni model T-90SM ürününü yakın zamanda “bir Arap ülkesinde” test ettiğini ve bölgeye ihracını planladığını söyledi. 

AĞIR SİLAHLAR

Sienko ayrıca eski model T-72 tanklarının IŞİD’e karşı başarıyla kullanıldığını söyledi.

Suriye ordusu, Sovyet dönemi silahlarından Smerch’ü kullanıyor. ‘Kasırga’ lakaplı, ağır çok namlulu roketatar tipindeki bu silah 1980’lerden beri üretiliyor. Ayrıca Suriye’de kullanılan Grad sisteminin de 300 milimetre kalibreli, gelişmiş sürümü.

Rusya, Suriye ordusuna bu silahın ve cephanelerin yanı sıra TOS-1 olarak bilinen roketatar ve termobarik silahlardan da gönderiyor. Bu silahlar düşman mevzilerini ve hafif araçlarını nispeten yakın mesafeden vurmakta etkili oluyor.

HAVA ARAÇLARI

Rusya’nın Şam yönetimiyle savaş uçağı ticareti, Suriye’deki iç savaşın öncesine dayanıyor. O dönemde ülkeye MiG tipi savaş uçakları ihraç eden Rusya’nın 2013’te yeni bir silah anlaşması yaptığına dair istihbarat raporları var. Bugün Rusya Suriye'de MİG tipi savaş uçakları ile sivil ve muhalifleri hedef alıyor.

Hem havada diğer uçakları hem de yerdeki hedefleri bombalayabilen Su-24, kökeni 1960’lara dayanan kazalara dayanıklı bir model. 2014’te İsrail tarafından sınır ihlâli nedeniyle düşürülen uçak, Şam rejiminin iç savaşın başlangıcından bu yana kullandığı bu modeldi. CNA Corporation'da görevli ABD merkezli analist Michael Kofman'ın da belirttiği gibi Rusya'nın Lazkiye'de konuşlu 34 sabit kanatlı uçağı var. Filoda 12 adet Su-25, 12 adet Su-24M2, 4 adet Su-30SM ve 6 adet Su-34 bulunuyor.

İNSANSIZ HAVA ARAÇLARI

Suriyeli yetkililer bu hafta yapılan bir açıklamada Rus üretimi İnsansız Hava Araçları’nın (İHA) kullanılmaya başlandığını duyurdu ancak hangi model olduklarını veya ne amaçla kullanıldıklarını belirtmedi.

HAZAR DENİZİNDEN S-300 VE S-400

Suriye'deki IŞİD hedeflerinin Hazar Denizi'nde konuşlandırılan Rus savaş gemilerinden fırlatılan uzun menzilli roketlerle vurduğunu açıkladı. Yeni nesil Rus yapımı bir kısa-orta-uzun menzilli hava savunma füze sistemlerini de ilk kez Suriye'de denemiş oldu.

KAYNAK: HABER7
YORUMLAR 11
  • Muslihun 8 yıl önce Şikayet Et
    Rusya uzun zamandır tartusta var zaten. Onlar bizim yeni silahlarımızı çok merak ediyor. Bir ara bu silahları bize satmak istemişti. Eee kolay değil bu iş. Batı dünyası Çelik, petrol ve müslüman kanıyla ayakta durur. Güçlü türkiye batıl olan herkese rahatsızlık verir.
    Cevapla
  • Vatan 8 yıl önce Şikayet Et
    Cecenler geliyor rusya
    Cevapla
  • Hakan Utku 8 yıl önce Şikayet Et
    hata bizde, çok gereksiz işlerle uğraşıyoruz, adamlar teknoloji geliştiriyor.
    Cevapla
  • enes 8 yıl önce Şikayet Et
    fuar açmış kefereler
    Cevapla
  • irade 8 yıl önce Şikayet Et
    Allah belasin versin kafirlerin.Rabbim zaferi islama verecey in we Allah.kayb edeni olmuyan bir savawdayim ölüm wehid ,dirim zaferdir
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
31 Mart öncesi Ahmed Arif'in şiiriyle Kılıçdaroğlu'ndan manidar gönderme
CHP'li aday Mesut Özarslan okul arkadaşı Murat Kurum'u anlattı!