3 yıl sonra polis ordusu geri çekildi

WikiLeaks kurucusu Julian Assange'ın sığındığı Ekvador'un Londra Büyükelçiliği önünde 3 yıldır devam eden polis nöbeti sona erdi.

3 yıl sonra polis ordusu geri çekildi
3 yıl sonra polis ordusu geri çekildi
GİRİŞ 13.10.2015 10:51 GÜNCELLEME 13.10.2015 10:51

Londra polisinden yapılan açıklamada, "Eğer Julian Assange büyükelçilikten ayrılırsa kendisini tutuklamak için her türlü çabayı göstereceğiz. Ancak polisi sürekli tutmak artık uygun görülmemiştir" denildi. 

Açıklamada kararın alınmasında artan maliyetin etkili olduğu kaydedildi. İngiliz polisinin büyükelçilik binasının önünde 3 yıldır, 7 gün 24 saat nöbet tutmasının maliyetinin 12 milyon sterlini bulduğu hesaplanıyor. 

19 Haziran 2012'de İngiltere'deyken hakkındaki İsveç'e iade kararının ardından Ekvador Büyükelçiliği'ne sığınan Assange 3 yıldır diplomatik misyonun bir odasında yaşıyor. 

Sağlığından endişe edilen Assange'ın Büyükelçilik binasından çıkması halinde şartlı tahliye koşullarını ihlal ettiği gerekçesiyle tutuklanması ve İsveç'e iade edilmesi bekleniyor.

İSVEÇ TECAVÜZLE SUÇLUYOR

İngiliz mahkemesi 2012 yılında 44 yaşındaki Avustralya vatandaşı Assange'ın iki kadına tecavüzle suçlandığı İsveç'e iadesine karar vermişti. 

Julian Assange, İsveç'e iade edilirse ABD'ye gönderilmekten korktuğu için Ekvador'un Londra Büyükelçiliği'ne sığınmıştı. 

Ekvador çok sayıda ABD Dışişleri Bakanlığı yazışmasını internet sitesi aracılığıyla kamuoyuna duyuran ve tartışmalara neden olan Assange'ın siyasi iltica talebini kabul etmişti.

YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Mansur Yavaş'ın seçim şarkısı ile PKK marşı arasında şoke eden benzerlik!
Uluslararası Adalet Divanı'ından kritik Gazze kararı!