İki fotoğraf arasındaki insanlık farkı

Yunan sahil güvenliği, cansız bedeni sahile vuran bir kız çocuğu buldu. Akıllara Türk sahillerine vuran Aylan Bebek geldi.

İki fotoğraf arasındaki insanlık farkı
İki fotoğraf arasındaki insanlık farkı
GİRİŞ 16.10.2015 13:37 GÜNCELLEME 16.10.2015 17:02
Bu Habere 40 Yorum Yapılmış

Middili Adası açıklarında dün mülteci teknesinin batması üzerine denizde boğulan bir çocuğun Yunan sahil güvenlik ekipleri tarafından taşınmasını gösteren fotoğraf, akıllara 2 Eylül'de ölü bedeni Bodrum sahiline vuran Aylan bebeği getirdi.

TÜRKİYE İLE AVRUPA'NIN FARKI

Aylan bebeğin taşınmasını gösteren fotoğraf ile Middilli'deki kurtarma çalışmasından yansıyan görüntüler arasında dikkat çeken fark ise Türk sahil güvenliğinin son aylardaki insani çabalarını simgeleyen bir nitelik taşıyor.

Mültecileri taşıyan ahşap tekne, dün Midilli açıklarında Yunanistan'a ait sahil güvenlik botuyla çarpıştı. Batan teknede aralarında 1 bebek ile 3 çocuğun da bulunduğu 7 kişi hayatını yitirdi. Yunan sahil güvenlik ekipleri kurtarma operasyonu başlattı. Reuters ajansından Giorgos Moutafis'in cansız çocuk bedenlerinin denizden çıkarılışını gösteren fotoğrafları, akıllara 2 Eylül'de ölü bedeni Bodrum sahiline vuran Aylan bebeği getirdi.

BABA ŞEFKATİ

Jandarma Astsubay Kıdemli Üstçavuş Mehmet Çıplak, Aylan bebeğin cansız bedeninin kucağında bir baba şefkati içinde taşırken Doğan haber Ajansı Muhabiri Nilüfer Demir'in objektifine yakalanmıştı. Çıplak, daha sonra o anı anlatırken şunları söylemişti:

 "Bizim için öncelik insan hayatı. Bununla birlikte, ben de her şeyden önce bir insan ve 6 yaşında oğlu olan bir babayım. Aylan bebeği görür görmez hemen aklıma oğlum geldi ve bir an kendimi Aylan bebeğin babası yerine koydum. Bu tarif edilemeyecek kadar acı ve trajik bir durumdu.Bazen insan cansız bedenlere yaklaşmaktan çekinir. İnanın aklıma hiç öyle bir şey gelmeden, görevini yapan bir kolluk personelinden öte, yavrusuna sarılan bir babanın hissedebileceği duygular içerisindeydim."

AVRUPA DUYARSIZ

Sahil Güvenlik Komutanlığı'ndan üst düzey bir yetkili, Türkiye'nin yürüttüğü kurtarma çalışmalarıyla ilgili şu bilgileri verdi:

Biz gerçekleştirdiğimiz operasyonlarla Avrupa ülkelerini yoğun mülteci akınından koruyoruz. Buna karşılık Avrupa ülkeleri ise yalnızca kendilerine yönelik tedbirler almakta, kaynak ve transit ülkelerde yaşanan sorunları ve gösterilen çabayı göz ardı etmektedir.

AVRUPA'NIN ÖNÜNE GEÇTİK

Denizde bu yıl içinde 54 binin üzerinde mülteciyi kurtardık. Fedakar personelimiz, bot, deniz uçağı, helikopter ve radarlar ile 24 saat hiç arama vermeden denizde faaliyet içinde. Büyük bir özveri içinde çalışıyorlar. Biz denizde görev yapan personelimizle gurur duyuyoruz, onlara minnetarız. Yeni bir kaygımız ise deniz suyunun soğuması ile denizde sağ kalma süresinin düşecek olması. Denizde sağ kalma süresi, suyun sıcaklığına göre 2 saat ile 40 saat arasında değişiyor. Türkiye, denizdeki kurtarma operasyonlarında Avrupa'ya fark attı. Türk sahil güvenliğin kurtarma operasyonlarında ölüm oranı binde 1'e düştü. Avrupa'da ise bu oran yüzde 1.6."

YORUMLAR 40
  • YKC 8 yıl önce Şikayet Et
    Medeni! avrupa..
    Cevapla
  • Hedef 8 yıl önce Şikayet Et
    Birde bunlar medeni
    Cevapla
  • Y.m 8 yıl önce Şikayet Et
    Rabbim bir olmayı nasip etsin bize
    Cevapla
  • naz 8 yıl önce Şikayet Et
    amin
    Cevapla
  • güllü 8 yıl önce Şikayet Et
    savaş ne kadar acı,savaşın yüzü de o kadar acı,ülkemizin kıymetini bilelim, daha güçlü olmak için hep birden çalışalım....
    Cevapla
  • gurhan36 8 yıl önce Şikayet Et
    Allah onların kalplerine merhamet vermezse başka kim verebilir???
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Murat Kurum: İstanbul artık yeni dönem için gün saymaktadır
B sınıfı ehliyet değişiyor! İşte kullanabileceğiniz 125 cc motosiklet modelleri