Almanya yasta: Türk düşmanı Başbakan öldü

Almanya’nın efsane başbakanları arasında bulunan Helmut Schmidt hayatını kaybetti.

Almanya yasta: Türk düşmanı Başbakan öldü
Almanya yasta: Türk düşmanı Başbakan öldü
GİRİŞ 10.11.2015 18:24 GÜNCELLEME 10.11.2015 18:46
Bu Habere 9 Yorum Yapılmış

Özel doktoru Heiner Greten tarafından yapılan açıklamada, 96 yaşındaki Helmut Schmidt’inbugün saat 14.30 sularında vefat ettiği kaydedildi.

Uzun süre hastanede tedavi gören Helmut Schmidt, bir süredir kendi evinde bulunuyordu. Son günlerde durumu iyice kötüleşen Helmut Schmidt, Eylül ayında ameliyat geçirmişti.

23 Aralık 1918’de Hamburg’da dünyaya gelen Helmut Schmidt,1967-1969 yılları arasındaki büyük koalisyonda Sosyal Demokrat Parti SPD’nin liderliğini yaptı sonra Savunma ve Maliye Bakanlığı görevlerinde bulundu. Helmut Schmidt 1974-1982 yılları arasında ise, Almanya Başbakanı olarak görev yaptı.

TAM BİR TÜRK DÜŞMANIYDI

Schimidt, Türkiye'nin Avrupa Birliği'ne üye olma ihtimaline olumlu bakmadı. Türkiye için "Türkiye'ye adaylık statüsü verilmesi hatadır. Hatta Sevr Anlaşması'nın imzalanmış olmasına karşın Türkiye'nin bölünmemiş olması da bir hatadır" ve "AB'nin geleceğinde ne olursa olsun AB içinde Türkiye'nin yeri yoktur, 70 milyon Türk'ü Avrupa içinde dolaştıramayız... Adaylık statüsü verilmesi baştan beri hatadır" ifadelerini kullandı. 2004'te Hamburger Abendblatt gazetesine verdiği demeçte "60'lı yılların başında yabancı kültürlerden işçileri ülkeye getirmek bir hataydı" dedi. 

YORUMLAR 9
  • Yavuz Selim 8 yıl önce Şikayet Et
    Aslına bakarsanız adamın söyledikleri şahsına münhasır bir düşmanlık değil. Adam tarihin öğrettiklerine göre konuşuyor; başkaları gibi iki yüzlülük yapmıyor. Adamın söylediklerinde hakaret de yok. Bu adamların yedi düveli bir oldu, Anadolu'nun fethinde, Haçlı seferlerinde, Balkanlar'ın fethinde, 1. dünya savaşında, bu milletin onbinlerle yüzbinlerle ifade edilebilecek orduları karşısında tutunamadı, perişan oldular. Bugün 70 milyon Türk, serbest olarak Avrupa'da dolaşma, ticaret yapma imkanı bulsa, Yavuz'dan, Kanuni'den yarım kalan, hem de kansız olarak tamamlanır. Adamın korkusu bundan.
    Cevapla
  • Nur 8 yıl önce Şikayet Et
    Darısı Bütün müslüman düşmanlarının başına
    Cevapla
  • MURAD 8 yıl önce Şikayet Et
    Hesaptan kaçış yok...kim zerre miktarı hayır yada şer işlediyse hesapların sapmadığı mahkemede bedelini ödeyecek...
    Cevapla
  • mbç 8 yıl önce Şikayet Et
    ölmüşse ağlayıp 2 gözdenmi olalım. çokta tınnn..en yakın zamanda merkel'in başına
    Cevapla
  • YKC 8 yıl önce Şikayet Et
    öyleyse bu iyi haber..
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Mansur Yavaş'ın seçim şarkısı ile PKK marşı arasında şoke eden benzerlik!
Kuantum çağı başlıyor: İnternetin devri kapanacak... Brainet ile iletişim kuracağız!