Almanya'dan Fransa'ya özel harekat

Almanya İçişleri Bakanı, Fransız mevkidaşına, yardımcı olmak amacıyla Fransa'ya özel kuvvetler göndermeyi teklif ettiği bildirildi.

Almanya'dan Fransa'ya özel harekat
Almanya'dan Fransa'ya özel harekat
GİRİŞ 14.11.2015 03:44 GÜNCELLEME 14.11.2015 03:44

İçişleri Bakanlığı'ndan yapılan yazılı açıklamada, Bakan Thomas De Maiziere'nin, Fransa İçişleri Bakanı ile yakın temasta olduğu belirtildi.

Thomas De Maiziere de yaptığı açıklamada, ''Tüm kalbimizle Fransız dostlarımız ve hayatını kaybedenlerin yakınlarının yanındayız. Fransız mevkidaşımla yakın temastayım ve kendisine Almanya özel kuvvetlerini göndermeyi önerdim'' ifadelerini kullandı.

Bu arada, Alman Dışişleri Bakanlığı, Paris'i sarsan saldırılar nedeniyle Fransa'ya seyahat etmeyi planlayanlara yönelik güvenlik uyarısında bulundu.

Dışişleri Bakanlığı'ndan yapılan yazılı açıklamada, Paris'te ağır bir terör saldırısı gerçekleştiği belirtilerek, ülkede olağanüstü hal ilan edilmesi, sınırların da kapatılması nedeniyle kısıtlamalar yaşanabileceği kaydedildi. Açıklamada, bu ülkeye gitmeyi planlayanlardan yerel makamların talimatlarına uymaları istendi.

Öte yandan, Alman güvenlik güçleri, Berlin'deki Fransa Büyükelçiliği önünde yoğun güvenlik önlemi aldı. Polis, elçilik çevresini araçlarla kapattı.

YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
IMF'den Türkiye açıklaması
Muleka golle döndü! Beşiktaş 5 maç sonra nefes aldı