Hollanda, İngiltere ve Rusya'da alarm

Londra'da havalimanı bomba şüphesiyle boşaltıldı.Hollanda Schiphol havaalanında bomba uyarısı yapıldı. Rusya ise ülke genelinde alarma geçti

Hollanda, İngiltere ve Rusya'da alarm
Hollanda, İngiltere ve Rusya'da alarm
GİRİŞ 15.11.2015 10:03 GÜNCELLEME 15.11.2015 10:04
Bu Habere 1 Yorum Yapılmış

Paris'teki saldırılardan sonra Avrupa birçok ülke ve Rusya'da alarm durumuna geçildi.
İngiltere'nin Gatwick Havaalanı Kuzey terminalini "ihtiyati tedbir" olarak tahliye etti. Sussex Polisi kuzey terminalinde şüpheli bir paketin ortaya çıkarılması sonrasında tahliyenin yapıldığını söyledi.

HOLLANDA

Hollanda'nın Amsterdam şehrindeki Schiphol havaalanında bomba alarmı verildi. Bir sosyal medya hesabından Franco-Hollanda havayoluna ait Air France KLM tarafından işletilen yolcu uçağında bomba olduğu ihbarı üzerine Hollanda polisi bir saat süren arama çalışmalarından sonra ihbarın asılsız olduğunu söyledi. Bomba ihbarı üzerine apılan arama çalışmaları esnasında havaalanı  tahliye edildi.

RUSYA

Rusya Terörle Mücadele Kurumu, Paris'teki saldırıların ardından artan tehdit nedeniyle Rusya genelinde güvenlik önlemlerinin arttırıldığını açıkladı.

Kurumdan yapılan açıklamada, "Devlet bünyesindeki yetkili makamlar, teröre karşı koruma sağlanması ve vatandaşların can güvenliğinin temin edilmesi için gerekli önlemleri alıyor. Yeni tehditler çerçevesinde tüm güvenlik sistemleri, üst düzey hazırlık seviyesine yükseltildi" ifadelerine yer verildi.

Rusya Terörle Mücadele Kurumu, Rusya halkına uluslararası terör örgütlerinin oluşturduğu yeni tehditler karşısında sorumlu davranma ve daha dikkatli olma çağrısı da yaptı.

İTALYA

Saldırılar, İtalya'yı da alarma geçirdi. İtalya İçişleri Bakanı Angelino Alfano, Paris'teki terör saldırılarının ardından ülkelerindeki alarm seviyesinin ikinci dereceye kadar yükseltildiğini, inanç merkezleri, havaalanları, tren garları ve turistik yerlerdeki güvenlik önlemlerinin arttırıldığını söyledi.

BELÇİKA

Belçika, vatandaşlarını Paris'e gitmemeleri konusunda uyardı. Belçika Başbakanı Charles Michel, Twitter hesabından yaptığı açıklamada, ''Eğer gerekli değilse vatandaşlarımıza Paris'e gitmemeleri çağrısı yapıyoruz'' ifadelerini kullandı. Başbakan, Belçika'daki etkinliklerde kontrollerin artırılacağını da belirtti. 

Belçika Dışişleri Bakanlığının açıklamasında da Fransa'da olan Belçika vatandaşlarının polisin yönlendirmelerini dikkate almaları ve Paris ile civarında aşırı dikkatli olmaları istendi. 

Belçika'da güvenlik kabinesi toplanmış, dün geceden itibaren de Fransa'dan karayolu, demiryolu ve havayolu ile gelişlerde kontrollere başlanmıştı.  

YORUMLAR 1
  • virdis 8 yıl önce Şikayet Et
    biraz da sizinki vızıldasın,,,,
    Cevapla
DİĞER HABERLER
'Güneş enerjisi'ni kullanarak insanları böyle kandırdılar! 'Tosuncuk'tan daha beter'
Gazze'deki zulüm Batı'yı İslam'a yönlendirdi: Avrupa'da on binlerce kişi Müslüman oldu!