Hollande: Savaşı IŞİD başlattı

Fransa Cumhurbaşkanı François Hollande, Paris'teki saldırılar ile ilgili, "Savaşı biz değil IŞİD başlattı" dedi.

Hollande: Savaşı IŞİD başlattı
Hollande: Savaşı IŞİD başlattı
GİRİŞ 18.11.2015 14:26 GÜNCELLEME 18.11.2015 15:25
Bu Habere 5 Yorum Yapılmış

Paris'teki terör saldırıları ile sarsılan Fransa'da polis bir eve operasyon düzenledi. Operasyonun yapıldığı Paris'teki dairedeki 2 saldırgan öldürülürken, 7 kişi de gözaltına alındı. 

Konuyla ilgili açıklamalarda bulunan  Fransa Cumhurbaşkanı François Hollande, operasyon sırasında birkaç polisin yara aldığını belirtti ve operasyon çerçevesinde ve saldırı sonrasında görev alan polislere teşekkür etti.  

"SAVAŞI IŞİD BAŞLATTI"

Fransa'nın savaşta olduğunu belirten Hollande, "Bir savaştayız. Bu savaş terörizme karşı verilen bir savaştır. Savaşı biz başlatmadık IŞİD örgütü başlattı. Bu aslında bir ordu finans kaynakları var ve ciddi bir toprak parçasına sahip. Avrupa'ya terörist gönderiyor ve radikalleşmeyi tetikliyor. Hem bulunduğu bölgede hem burada saldırılar gerçekleştiriyor" dedi. 

IŞİD'e karşı yapılan operasyonlar hakkında da açıklamalarda bulunan Hollande, IŞİD'e karşı uluslararası bir çaba sarf edilmesi gerektiğini belirtti.

"Tüm dünyayı tehdit eden bu örgüte son verilmeli. Benim misyonum bu olacaktır. Ben bu misyona liderlik edeceğim" ifadelerini kullanan Hollande, IŞİD'e karşı operasyonların süreceği ve bu konuyu Obama ve Putin ile görüşeceği mesajını verdi.

"SALDIRININ AMACI FRANSA'NIN DEĞERLERİ"

Paris'teki peş peşe saldırılarda hayatlarını kaybedenlerin sayısının en az 129 olduğunu belirten Hollande, barbar olarak nitelediği saldırganların amacının Fransa'nın değerleri olduğunu belirtti.  

Saldırıların dini, rengi ne olursa olsun bütün Fransa'yı hedef oldığını vurgulayan Hollande, "Amaç ülkemize kaos getirmekti ama Fransa'nın bütünlüğünü korumaya devam edeceğiz" dedi.

KAYNAK: HABER7
YORUMLAR 5
  • Erhan 8 yıl önce Şikayet Et
    Fransa tarihine bakınca basta Afrika olmak üzere sömürgecilik yapıp kan dökmüş milyonlarca insanı öldürmüş bir ülke insanların malını canını topragini gasp etmis bir ülke
    Cevapla
  • anti satan 8 yıl önce Şikayet Et
    hayır savaşı 11 eylülde abd israil kulleri indirerek başlattı sizde bugüne kadar destek verip sürdürdünüz nasılki cezayirde milyonlarca müslümanı katl ettiniz ortadoğudada aynını yaptınız ve buda bu projenizi sürdürmek için size fırsat oldu özgürlüğünüz demokrasiniz batsın.
    Cevapla
  • trabzonlu 8 yıl önce Şikayet Et
    Fransa'nın değerleri: SÖMÜRGECİLİK
    Cevapla
  • Zekeriya gökçe 8 yıl önce Şikayet Et
    Hani Afrika'ya savaş açacaktı? Hepsi bir yalanın parçası. Sömürmek için anlaşmaya gidiyor.
    Cevapla
  • Düşüncesiz Adam 8 yıl önce Şikayet Et
    Müslümanlar bir olma vakti geçtiğinin şimdi net kanıtı .. Zalimler dümenin başına geçiyor..!!!
    Cevapla
DİĞER HABERLER
PKK/KCK'nin Almanya yapılanması sözde sorumlularından Saim Çakmak İstanbul'da yakalandı
'Halk TV' itirafları 'pes' dedirtti! Olay sözler: Daha fakir görünelim ki...