Brüksel'de camide şarbon paniği

Belçika'nın başkenti Brüksel'deki bir camiye mektup içinde gönderilen beyaz toz nedeniyle şarbon paniği yaşandı.

Brüksel'de camide şarbon paniği
Brüksel'de camide şarbon paniği
GİRİŞ 26.11.2015 18:01 GÜNCELLEME 26.11.2015 18:01

Paris saldırılarının ardından Belçika'da İslamofobi'nin yükselişe geçmesine yeni bir örnek daha eklendi. AB Komisyonu binası yakınlarındaki Suudi Arabistan destekli Büyük Camii'ye içinde beyaz toz olan bir mektup gönderildi. Cami yetkilileri, zarfın içindeki tozun şarbon bakterisi olabileceğinden şüphelenerek polise haber verdi.

Kısa süre içinde olay yerine gelen polis, önlem olarak camidekileri tahliye etti. Brüksel İtfaiye Sözcüsü Meys Stone, ilk açıklamasında "Şu anda maddenin ne olduğunu bilmiyoruz. Ancak şarbon olma ihtimaline karşın gerekli önlemleri aldık" dedi.

Özel kıyafetli sivil savunma ekipleri de içinde toz olan mektubu incelemek üzere aldı.

Tozla 11 kişinin temas ettiği belirlenirken, ilk incelemenin ardından maddenin, "muhtemelen un" olduğu kaydedildi. Cami yetkilileri mektubu, artan İslam karşıtlığına başka bir örnek olarak gösterirdi.

Hafta başında da Brüksel'in Molenbeek mahallesindeki camiye bir tehdit mektubu gönderilmişti. "Hristiyan devleti" imzalı mektupta, "Değişik saldırılarda öldürülmüş kardeşlerimizin intikamı alınacak ifadesine yer verilirken, "Müslümanların domuz gibi kesileceği" tehdidinde bulunulmuştu.

Paris'te 13 Kasım'da gerçekleştirilen ve DAEŞ'in üstendiği saldırılarda 130 kişi hayatını kaybetmişti.

YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Trabzonspor'dan Fenerbahçeli oyunculara: Biz sizi futbolcu sanıyorduk
AK Parti teşkilatı İstanbul’da milyonlarca seçmene nasıl dokunabiliyor?