Cameron’dan flaş Türkiye çağrısı!

İngiltere Başbakanı David Cameron, Türkiye ile işbirliğini artırmak zorunda olduklarını söyledi.

Cameron’dan flaş Türkiye çağrısı!
Cameron’dan flaş Türkiye çağrısı!
GİRİŞ 27.11.2015 11:10 GÜNCELLEME 27.11.2015 11:10
Bu Habere 5 Yorum Yapılmış

İngiltere Başbakanı David Cameron, Viyana’da mevkidaşı Avusturya Başbakanı Werner Faymann ile görüşmesinin ardından düzenlenen ortak basın toplantısında konuştu. Görüşmede AB reformunu, terör ve sığınmacı krizini ele aldıklarını belirten Cameron, iki ülke ve AB üyeleri arasında işbirliğinin artırılması için görüş alışverişinde bulunduklarını söyledi.

AB’den çıkmak için yapılacak referandumu gündeme getiren Cameron, İngiliz halkının fili durumdan memnun olmadığını ve AB üyeliğinin yeniden müzakere edilmesi gerektiğini ifade etti. Cameron, terörle mücadele kapsamında güvenlik tedbirlerinin artırılması ve istihbarat servisleri arasında bilgi paylaşımı konularında işbirliğini artırma kararı aldıklarını söyledi.

"ÖNCELİKLE SURİYE’DEKİ İÇ SAVAŞ SONA ERMELİ"

Irak ve Suriye’deki IŞİD terörünün ortadan kaldırmak istediklerini kaydeden Cameron, bunun için öncelikli olarak Suriye’deki iç savaşın sona ermesi ve buna göre kapsamlı bir strateji geliştirilmesi gerektiğini vurguladı. Cameron, “Avrupa’ya tehlikeli yolculuklara neden olan sığınmacı akınını durduracak kapsamlı bir yaklaşımı izlemeye devam etmeliyiz” dedi.

Mülteci sorunun çözümü için Türkiye ile işbirliğinin önemine dikkat çeken Cameron, “Bu konuda Türkiye ile işbirliğini artırmak zorundayız. Brüksel’de Pazar günü yapılacak AB Zirvesi’nde bu konuya odaklanılmalı. Umarım ki Avrupa’ya gelen sığınmacı sayısını önlemek için alabileceğimiz somut adımları orada tartışacağız” diye konuştu.

İngiltere’nin Avrupa Birliği içerisinde kalmasını savunan Faymann ise “AB, bütün bir aile olarak kalmalıdır” dedi.

KAYNAK: İHA
YORUMLAR 5
  • YasinBaba 8 yıl önce Şikayet Et
    cameron, nathaniel rotchild'in kankisi
    Cevapla
  • Berat 8 yıl önce Şikayet Et
    Osmanlı Rus savaşlarından en karlı ingiltere çıkmıştır.
    Cevapla
  • Cemil 8 yıl önce Şikayet Et
    Paralel pkk şimdide rusu gönderdiler planda Iran vardı ama kesmez dediler rusu gonderdilersonu bu isin savasdir kandirmayalim kendimizi
    Cevapla
  • turan 8 yıl önce Şikayet Et
    işbirliği derken türkiye bizim yerimize mültecileri kabul etsin baksın ülkesinde demek istiyor
    Cevapla
  • Vatandaş 8 yıl önce Şikayet Et
    İngilizlere güven olmaz. Sinsi siyasetleri yıllar sonra bile anlaşılamayabilir. Ruslarla anlaşmadıklarından kesinlikle emin olamayız...
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Hakan Fidan'dan yeni Kandil yapılanmasına uyarı: Hatadan dönün
Haftaya damga vuran pozisyonun VAR kayıtları açıklandı