Alman basını: Türkiye istediğini aldı

Alman basını: Zirve Türkiye´nin yeni hükümeti ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan´a bir hediyedir

Alman basını: Türkiye istediğini aldı
Alman basını: Türkiye istediğini aldı
GİRİŞ 30.11.2015 12:22 GÜNCELLEME 30.11.2015 12:22
Bu Habere 6 Yorum Yapılmış

Türkiye ile Avrupa Birliği arasında yapılan özel zirve Alman basınında geniş yer buldu. Zirve´den daha çok Türkiye´nin karlı çıktığını öne çıkaran değerlendirmeler yapılıyor.
 
Welt Online: AB ve Türkiye ortak hareket planı kararlaştırdı
 
"AB veTürkiye mülteci krizinin çözümü konusunda ortak plan hazırladı. AB Konseyi Başkanı Donald Tusk, Türkiye´nin AB üyeliği yaklaşıyor ifadesini kullandı. Aslında bu zirvenin yapılmasına gerek de yoktu. Sonuçları çok önceden belliydi. Zirve Türkiye´nin yeni hükümeti ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan´a bir hediyedir. Çünkü; büyük sözlerin söylendiği bir gündü- ancak sadece Türkiye tarafı için."
 
Frankfurter Allgemeine Zeitung: Merkel, Türkiye´ye verilecek milyarları savundu
 
"Başbakan Angela Merkel, AB ülkeleri ile Türkiye arasında varılan sonuçları övdü. Sözverilen paraların mültecilerin acılarını dindireceğini ve sadece bunun için kullanılacağını söyledi. Merkel varılan sonuçların karşılıklı olarak atılack adımlarla uygulanacağını ve bunun ilginç bir süreç olacağını belirtiyor. AB, yeni Türkiye paktı ile kendi çekincelerinin üstesinden geldi. Sonuçta, hukuk devleti ve Türkiye'de basın özgürlüğü kuralları yıllardır açıkça eleştirildi. AB Komisyonu Başkanı Jean-Claude Juncker, insan hakları ve basın özgürlüğü gibi  önemli konuların sürekli gündeme geleceğine vurgu yaptı."
 
Spiegel Online: AB ile anlaşma- Türkiye sevinebilir
 
Türkiye taleplerinin çoğunu kabul ettirdi. Brüksel´deki özel zirvede AB Türkiye´ye milyarlarca maddi yardım, vize kolaylığı ve AB üyelik sürecinin hızlandırılması sözü verdi. Buna karşılık AB ile Türkiye, aylardır konuşulan, Avrupa´ya mülteci göçünü durduracak plan üzerinde anlaştı. Bir AB yetkilisine göre, mülteci akını kısa sürede hissedilir düzeyde azalmazsa, anlaşma AB açısından başarısız olur. AB, Türkiye ile yılda iki zirve yapmak ve her iki taraf da bakanlık düzeyinde periyodik dış ve güvenlik politikası ile terörle mücadele önlemlerini konuşmak istiyor. Buna ek olarak önemli konularda üst düzey diyaloglar öngörülüyor.   Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan´ın  arzu ettiği ve   son zamanlarda bir hayli uzak görünen siyasi takdir gerçekleşmiş görünüyor."
 
Bild Online:  Brüksel´deki satranç zirvesi- Türkiye AB´den sayısız tavizler aldı
 
"Türkiye ve AB, mülteci krizinin çözümü konusunda anlaştı. Zirvede Türkiye´ye 3 milyar Euro yardım ve Ekim 2016´dan itibaren vizesiz seyahat sözü verildi, şayet mülteci akınını durdurursa. Türkiye ile yılda iki kez zirve yapılacak. Hemen Aralık´tan itibaren AB üyelik görüşmeleri yeniden açılacak. Davutoğlu´na göre zirve Türkiye´nin AB üyelik süreci için tarihi bir gün."

YORUMLAR 6
  • anti satan 8 yıl önce Şikayet Et
    yahudi ve hristiyanları dost edinmeyin onlar birbirinin dostudur tamamen çıkarımıza iş görün ve en sonundada müslüman olmazlarsa basın tekmeyi gitsinler kanadaya :)
    Cevapla
  • mustafa 8 yıl önce Şikayet Et
    Turkiye istediğini allmadı. Almanya istediğini verdi. Verdiklerini Turkiyeden alır.
    Cevapla
  • osmanli 8 yıl önce Şikayet Et
    Öncelikli hedefimiz güçlü bir ülke savunma sanayisi tamamen yerli en son teknolojiye sahip kimseden habersiz bir gelişim sağlamak zamanı gelince süper gücünü dünyaya göstermek haa bu şu değil savaşmak yanı sadece yol geçen hanı olmayan bir ülke olduğumuz allah yar yardımcımız olsun
    Cevapla
  • İbo 8 yıl önce Şikayet Et
    9 mılyar dolar harcadık bız tüekıye kapıları acarsa avrupa cöker
    Cevapla
  • Selim Abi 8 yıl önce Şikayet Et
    AB ve türkiye rus tehdine karşı tam bit ittifak sapladı,nato üyesi bir ülkeden rus ihlallerini cezalandıracak bir delikanlı lazımdı bunu türkiye yaptı,kore savaşındada yapmıştı.Batı şunu anladı türkiyenin eksenini batıdan başka bir yöne cevirmesi Ab için felaket olur.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
MİT'ten nokta operasyon: Rojda Bilen etkisiz hale getirildi
Hazar Denizi'nde güvenliği sağlamak için Türkiye ile temasa geçtiler!