Londra'da camiye kundaklama girişimi

Londra'da Finsbury Park Camii'ne dün gece kundaklama girişiminde bulunuldu

Londra'da camiye kundaklama girişimi
Londra'da camiye kundaklama girişimi
GİRİŞ 30.11.2015 14:46 GÜNCELLEME 30.11.2015 14:46

Londra’da Türkiye’den gelen göçmenlerin yoğun olarak yaşadığı Kuzey Londra’daki Finsbury Park Camii'ni kundaklama görüntüleri ortaya çıktı, Londra polisi alarma geçti.
Finsbury Camisinin etrafında dolanan beyaz t-shirt giymiş bir gencin elindeki bidonla camiyi kundaklamaya çalıştığı kamera kayıtlarında ortaya çıkınca, yapılan araştırmada cami arka duvarında benzin bidonu bulundu.

Bölge polis sözcüsü Stuart Smillie yaptığı açıklamada bunun ucuz atlatılmış bir kundaklanma girişimi olduğunu belirtti. 13 Kasım'daki Paris saldırısından bu yana camiye elektronik posta ve telefon aracılığıyla çok sayıda taciz ve tehdit telefonları gelmişti. Stuart Smillie açıklamasında, Paris saldırısından sonra İngiltere'de İslamofobik saldırılarda yüzde 300 artış olduğunu söyledi.
İki bin cemaat kapasiteli cami, pazar günü olması sebebiyle oldukça kalabalıktı. Camide son zamanlarda artan İslamaofobik saldırılara karşı nasıl tepki verilmesi gerektiği konusunun tartışıldığı bir toplantı da yapılıyordu.

Geçen hafta İngiliz Sun gazetesinde yayımlanan beş Müslümandan biri IŞİD sempatizanı haberi, ülkedeki Müslümanlar tarafından da oldukça tepkiyle karşılandı. Gazete, halen bir tekzip yazısı yayınlamış değil. Cami görevlisi Kozbar " Medyanın, Müslümanlar hakkında yanlış bilgi vermesi İslamofobinin artmasında önemli bir rol oynamıştır" diye konuşuyor.
20 Kasım'da cuma namazı öncesinde İşçi Partisi lideri Corbyn, cami cemaatini ziyaret ederek, Müslümanlara destek vermişti. Cami ziyaretinde Corbyn, "70 farklı yerel dilin konuşulduğu bir bölgedeyiz. Birlikte yaşayabiliriz, dünyanın geri kalanına örnek oluruz" diye konuşmuştu.

Artan İslamofobik saldırılara karşı bölgedeki Müslümanlara destek olmak için İngiltere Başbakanı David Cameron'un ise hiçbir camiyi halen ziyaret etmiş değil

YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
CHP'deki "para sayma" soruşturmasında yeni gelişme! Şüphelilerin ifadeleri ortaya çıktı
Haftaya damga vuran pozisyonun VAR kayıtları açıklandı