"Önünde eğilmek yerine, İslam'ı durdurmalıyız"

Hollanda'nın Amsterdam kentinde, ilkokulların Müslümanlara ait dini bayramlarda resmi olarak tatil edilmesi önerisi tartışma yarattı.

"Önünde eğilmek yerine, İslam'ı durdurmalıyız"
"Önünde eğilmek yerine, İslam'ı durdurmalıyız"
GİRİŞ 08.01.2016 13:47 GÜNCELLEME 08.01.2016 13:47

Amsterdam İlkokullar Birliği, Müslüman öğrencilerden gelen resmi tatil önerisine, "İhtiyaç varsa konuşulur" diyerek sıcak yaklaştı.

Ancak aşırı sağ tepkili. Konuyu parlamento gündemine taşıyan Özgürlük Partisi (PVV), "Önünde eğilmek yerine, İslam'ı durdurmalıyız" görüşünü savundu.

MÜSLÜMAN BAYRAMLARI DA RESMİ TATİL OLMALI TALEBİ

Resmi bayram tatili önerisi, Oostelijke Eilanden (BOE) adlı ilkokulun 8 - B sınıfı öğrencileri tarafından gündeme getirildi.

İlkokul öğrencileri, sadece Hıristiyanlara ait dini günlerde değil, Ramazan ya da kurban bayramında da resmi tatil talebini dile getirdiler.

Amsterdam İlkokullar Birliği, öneriye olumlu yaklaştı. Bu konuda ihtiyaç varsa ve halk da istiyorsa konunun tartışılabileceğini açıkladı.

AŞIRI SAĞIN TEPKİSİ

Bu açıklama aşırı sağcılar tarafından tepkiyle karşılandı. Geert Wilders liderliğindeki aşırı sağcı Özgürlük Partisi, hazırladığı soru önergesiyle konuyu parlamentoya taşıdı.

Önergede, "Hollanda kültürünün yok edilmesine karşı, diş ve tırnak ile mücadele edilmesi" istendi.

Aşırı sağcı parlamenter Harm Beertema, "Eğitimin temel amacı kendi kimliğimizi gelecek nesillere aktarmak. Nefret ideolojisine olanak tanımak değil" dedi.

İSLAMI DURDURMAK ZORUNDAYIZ

PVV Milletvekili Machiel de Graaf da, "İslam'ın önümde eğilmek yerine onu durdurmak zorunda olduklarını" savundu.

KAYNAK: BBC TÜRKÇE
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan 85 milyon vatandaşa çağrı: Hepimizin namusuna emanettir!
Fenerbahçeli eski yıldız, 'oruç' açıklamasıyla gönülleri fethetti!