Yunanistan'dan Türkiye'ye komik suçlama!

Yunanistan Cumhurbaşkanı Prokopis Pavlopulos, Türkiye'nin insan kaçakçıları ile ortaklaşa hareket ettiğini öne sürdü.

Yunanistan'dan Türkiye'ye komik suçlama!
Yunanistan'dan Türkiye'ye komik suçlama!
GİRİŞ 18.01.2016 14:16 GÜNCELLEME 18.01.2016 14:16
Bu Habere 7 Yorum Yapılmış

Almanya Cumhurbaşkanı Gauck ve Başbakan Merkel ile görüşmek üzere Berlin'i ziyaret edecek olan Yunanistan Cumhurbaşkanı Prokopis Pavlopulos, Türkiye'nin insan kaçakçıları ile ortaklaşa hareket ettiğini öne sürdü.

Yunanistan Cumhurbaşkanı Prokopis Pavlopulos, sığınmacı krizine ilişkin olarak komşu ülke Türkiye'ye ağır iddialar yöneltti.Cumhurbaşkanı, "Türk insan kaçakçılarının Türk resmi dairelerinden destek aldığı yönünde güçlü bir şüphe duyuyorum" dedi.

Cumhurbaşkanı, özellikle liman işletmelerinin sanki hiçbir şeyden haberleri yokmuş gibi davrandığını belirtti.

"ELİMİZDE KANIT VAR"

Yunanistan Cumhurbaşkanı, Alman Süddeutsche gazetesine yaptığı açıklamada, ellerinde bu yönde kanıtlar olduğunu iddia etti. Cumhurbaşkanı Pavlopulos, insan tacirleri ile çalışmanın bir nevi 'köle ticareti' olduğunu söyledi. Bugün Berlin'i ziyaret edecek olan Pavlopulos, Alman mevkidaşı Joachim Gauck ve Başbakan Angela Merkel ile bir araya gelecek.

GABRIEL'DEN GÖZDAĞI

Öte yandan sığınmacı krizi Almanya'nın iç politikasında da sert tartışmalara neden olmaya devam ediyor. Sosyal Demokrat Parti (SPD) Genel Başkanı, Başbakan Yardımcısı ve Ekonomi Bakanı Sigmar Gabriel, menşe ülkelerini iltica başvurusu reddedilen sığınmacıların geri alınması konusunda uyardı. Gabriel, kalkınma yardımlarının azaltılabileceği yönünde gözdağı vererek, Cezayir, Fas gibi ülkelerin kendi vatandaşlarını geri almasını istedi. Hristiyan Birlik partileri içinde ise sınırların kapatılması talepleri yüksek sesle dile getiriliyor. Almanya Başbakanı Angela Merkel, şimdiye kadar sığınmacı kabülünde bir üst limit belirlenmesi önerilerini reddetmiş, ancak bu tutumu nedeniyle büyük eleştiri toplamıştı.

3 MİLYAR EURO KRİZİ

AB ve Türkiye ise geçen kasım ayında sığınmacı akınının kontrol alınması konusunda anlaşmaya varmıştı. Ancak AB'nin Türkiye'ye vaat ettiği 3 milyar euroluk yardımın ne şekilde bir araya getirileceği belirsizliğini koruyor. Bu paranın 1 milyar euroluk bölümününAB bütçesinden ayrılması, diğer 2 milyar euroluk bölümün ise AB üyesi ülkelerden temin edilmesi öngörülmüştü. Ancak İtalya bu öneriye itiraz etmişti. Uluslararası Göç Örgütü'nün verilerine göre, 2015 yılında deniz yoluyla Avrupa'ya geçmek isterken 3 bin 771 kişi hayatını kaybetti.

KAYNAK: HABERLER.COM
YORUMLAR 7
  • hasan 8 yıl önce Şikayet Et
    apoyu dünyada elinizle gezdirdiniz sonra elinizden aldılar kaldınız ortada bu yeter sanırım
    Cevapla
  • samii 8 yıl önce Şikayet Et
    Ulan ne acayip bir ülkeyiz bütün terör gruplarıyla işbirliği yapıyoruz petrol ve insan kaçakçılığı bizde. Yakında biri çıkıp uyuşturucu ticareti yaptığımızı da söyler.
    Cevapla
  • Ahmet Yeşildere 8 yıl önce Şikayet Et
    Söylüyolar zaten.:)) İt ürü kervan yürür. Sıfır sıkıntı. No Problemo.
    Cevapla
  • TACETTİN BAKİ 8 yıl önce Şikayet Et
    bunlarda bunadıkça ne yalan atacaklarını şaşırıyorlar adamı daha ilk görüyom yunan ın cumhur başkanı varmıydı yau
    Cevapla
  • ayhan 8 yıl önce Şikayet Et
    ayyaş adam nedediğini bilmiyor
    Cevapla
  • semih 8 yıl önce Şikayet Et
    iyi ya siz de açık kapı politikası uygulayın. gelen gelir gelmeyen gelmez böylece insan kaçakçılığı da olmaz.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan 85 milyon vatandaşa çağrı: Hepimizin namusuna emanettir!
Elektrik ve doğal gaz fiyatlarında nisanda değişiklik olmayacak