Düşen uçakla ilgili en somut gelişme

Ukrayna'da Malezya uçağının düşmesi ile ilgili soruşturmada savcıların yeterli radar ve uydu görüntülerine sahip oldukları açıklandı.

Düşen uçakla ilgili en somut gelişme
Düşen uçakla ilgili en somut gelişme
GİRİŞ 22.01.2016 12:58 GÜNCELLEME 22.01.2016 12:58

Malezya Havayolları’nın 2014 yılında Ukrayna’da düşürülen MH17 sefer sayılı yolcu uçağına ilişkin Hollanda’da devam eden soruşturmada savcıların, yeterli radar ve uydu görüntülerine sahip oldukları bildirildi.

Konuyla ilgili Hollanda meclisine bilgi veren Güvenlik ve Adalet Bakanı Ard van der Steur, savcıların bu aşamada ek görüntülere ihtiyaçlarının olmadığını söyledi.

Kazada vatandaşlarını kaybeden ülkeler arasında bu konuda işbirliği olduğunu kaydeden Van der Steur, savcıların daha sonra bu yönde bir isteklerinin olması halinde ise hükümetin gereken çabayı göstereceğini dile getirdi.

Güvenlik ve Adalet Bakanı, radar görüntülerine ihtiyaç olmadığı yönündeki bilginin kazayla ilgili araştırmayı yapan Hollanda Güvenlik Araştırma Konseyi (OVV) tarafından onaylandığını da hatırlattı.

Ukrayna’nın Rusya sınırına yakın bölgesinde 17 Temmuz 2014’te düşen Malezya Havayolları’nın MH17 sefer sayılı Amsterdam-Kuala Lumpur seferi yapan uçağında bulunan 283 yolcu ve 15 mürettebattan kurtulan olmamıştı. Kazada hayatlarını kaybedenlerin 196’sı Hollanda vatandaşıydı.

Hollanda Güvenlik Araştırma Konseyi’nin ABD, İngiltere, Malezya, Avustralya, Rusya ve Ukraynalı uzmanların desteğiyle kazaya ilişkin yaptığı araştırmanın sonunda hazırladığı nihai raporda uçağın Rus yapımı BUK füzesiyle vurulduğu bildirilmişti.

Raporda, Ukrayna’nın doğusunda yerden fırlatılan füzenin kokpitin sol tarafına isabet ettiğine yer verilirken, söz konusu füzenin kim ya da kimler tarafından ateşlendiği konusuna ise girilmemişti.

Hollanda’nın kazayla ilgili uluslararası bir mahkeme kurulması yönündeki talebi, BM Güvenlik Konseyi’nde veto edilmişti.

YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
1. Lig'de play-off tarihleri açıklandı
PKK/KCK'nin Almanya yapılanması sözde sorumlularından Saim Çakmak İstanbul'da yakalandı