İşte Ukrayna'nın Rusya'ya olan borcu

Ukrayna Maliye Bakanı Yaresko, Ukrayna’nın Rusya’ya olan 3 milyar dolarlık borcunun yapılandırılması için bir kez daha çağrıda bulundu.

İşte Ukrayna'nın Rusya'ya olan borcu
İşte Ukrayna'nın Rusya'ya olan borcu
GİRİŞ 26.01.2016 15:38 GÜNCELLEME 26.01.2016 15:48
Bu Habere 2 Yorum Yapılmış

Yaresko, basın toplantısında Rusya’ya olan borcun yapılandırılması konusunda görüşmelerin devam ettiğini bildirdi. Uluslararası Para Fonu (IMF) ve diğer alacaklılar ile olduğu gibi mahkeme dışında bir çözüm yolu bulmanın mümkün olduğunu belirten Yaresko, “Bütün taraflara borcun yapılandırılmasına katılmaları için daha önce bulunduğum gibi yine çağrıda bulunuyorum. Bu bizim ortak sorunumuzdur. Bütün alacaklılarımız bizimle uzlaştı. 12 milyar dolardan fazla borcu yapılandırdık. Bütün yıl boyunca yaptığımız anlaşmalarla sorunu çözdük” diye konuştu.

Ayrıca Yaresko, bu yıl içerisinde ülkede reformların tam olarak yerine getirilmesi halinde IMF ve diğer uluslararası finans kuruluşlarından 10 milyar dolara kadar destek alacaklarını bildirdi.

Eski Devlet Başkanı Viktor Yanukoviç döneminde Ukrayna, Rusya'dan 15 milyar dolarlık kredinin ilk dilimi olarak 3 milyar dolar almıştı. Rusya, kamuoyunda "Yanukoviç borcu" olarak da bilinen kredinin ödenmesini istemişti. Ukrayna hükümeti ise borcu yeniden yapılandırma önerisinde bulunmuştu. Ancak Rusya'dan bu hususta net bir cevap gelmemişti.

Rusya Maliye Bakanlığı, 20 Aralık 2015 tarihine kadar ödeme için gün vermiş, ödemeyi yapmaması halinde Ukrayna'yı mahkemeye vereceklerini açıklamıştı. Ukrayna Başbakanı Arseniy Yatsenyuk ise moratoryuma gittiklerini ilan etmişti.

YORUMLAR 2
  • misafir 8 yıl önce Şikayet Et
    Türkiye borç ödeme karşılığında askeri üs kursun :)
    Cevapla
  • ZaZa 8 yıl önce Şikayet Et
    ukrayna turkiye ye hipotek versin turkiye bu borcu kapatir.
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Bakan Yerlikaya duyurdu! Diyarbakır ve Mardin belediyelerine müfettiş görevlendirildi
Uyarı yapıldı! Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın sesiyle dolandırıcılık girişimi