O ülkede sosyal medyaya yaş sınırı getirildi

İsveç hükümeti sosyal medya kullanımında yaş sınırlamasının getirileceğini açıkladı.

O ülkede sosyal medyaya yaş sınırı getirildi
O ülkede sosyal medyaya yaş sınırı getirildi
GİRİŞ 29.01.2016 16:38 GÜNCELLEME 29.01.2016 16:39
Bu Habere 5 Yorum Yapılmış

Açıklamada, sosyal medya kullanma yaşının 16 yaşına kadar yükseltileceği belirtildi. Bu yaşın altındaki çocuklar Facebook, Instagram gibi sosyal medya platformlarını kullanabilmek için ebeveynlerinden izin almak zorundalar. 

Tüketici Bakanı Per Bolund AB’nin Veri Koruma Reformu yönergesi doğrultusunda yapılacak düzenlemeler içerisinde sosyal medya kullanım yaşı sınırlamasının da yer alacağını belirterek yönerge doğrultusunda bu sınırın 13 ile 16 yaş arasında belirleneceğini söyledi.

Yasal olmayan reklamlara da yayıncı sorumluluğu

Yürürlükteki yasalarda sosyal medyada yasal olmayan reklam ve telif haklarını içeren suçlar konusunda yaptırımların olmadığı eleştirilerini hatırlatan Per Bolund gerekiyorsa bu yasalarda da düzenlemelerin yapılabileceğini söyledi. Bolund, Youtube’un telif hakları ve pornografik paylaşımlarda yaptığı ayıklama gibi yasal olmayan reklamları da engellemesi gerektiğini vurgulayarak ‘‘Ancak sosyal medya şirketlerinin uluslararası şirketler olması düşünüldüğünde konu AB gündemine taşınabilir’’ dedi.

YORUMLAR 5
  • faruk 8 yıl önce Şikayet Et
    İsvece şeriat geliyor aman bizim laik ablalar amcalar duymasın :D hemen anayasa mahkemesine giderler..Tebrikler İsveci, çocuklarının zihinlerini düşündükleri için!
    Cevapla
  • Rıza 8 yıl önce Şikayet Et
    İsviçre yapıyorsa bir bildikleri vardır elbet. Hemen bize de ithal edelim bu uygulamayı.
    Cevapla
  • kabadayı 8 yıl önce Şikayet Et
    Hemen yetkililerin harekete geçip bu kanunu ülkemizdede uygulamalarını istiyoruz. 'Topraklarımızı alamadılar siper oldu dedelerimizin nenelerimiz Toprağın üstündekileri aldılar nerede haysiyetimiz' Çocuklarımızı acil bu internet belasından kurtarmalıyız.
    Cevapla
  • özge gürel 8 yıl önce Şikayet Et
    çok saçma
    Cevapla
  • dünyalı 8 yıl önce Şikayet Et
    Sus kız, git ders çalış :)
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Kötü haberi duyurdular: Fenerbahçe o ligde oynayamaz! İşte sebebi
B sınıfı ehliyet değişiyor! İşte kullanabileceğiniz 125 cc motosiklet modelleri