En küçük yapışık ikizler ayrıldı!

8 günlük yapışık ikizleri ameliyatla ayırdı. Lydia ve Maya adlı bebekler, ameliyatla ayrılan en küçük yapışık ikizler oldu

En küçük yapışık ikizler ayrıldı!
En küçük yapışık ikizler ayrıldı!
GİRİŞ 01.02.2016 14:50 GÜNCELLEME 01.02.2016 14:50

Göğüs kafeslerinden birbirlerine yapışık olarak doğan ikizler başarılı bir operasyonla ayrıldı.

Kalpleri ve karaciğerleri bitişik olarak dünyaya gelen minik bebekler İsviçre'de beş saatlik başarılı bir operasyonla birbirlerinden ayrıldı. İsviçreli doktorlar, 8 günlük yapışık ikizleri ameliyatla ayırdı. Lydia ve Maya adlı bebekler, ameliyatla ayrılan en küçük yapışık ikizler oldu.

Çocuk Cerrahisi Bölüm Başkanı Dr. Steffen Berger, 10 Aralık 2015'te 13 cerrahın 5 saat süren bir ameliyatla birbirinden ayırdığı Lydia ve Maya'nın durumunun gayet iyi olduğunu söyledi.

Dr. Berger, "Bu kadar küçük bebekler, daha önce başarılı bir biçimde birbirinden ayrılamamıştı. Ekibimiz, 8 günlük bebekleri birbirinden ayırarak büyük bir başarıyla imza attı.

Lydia ve Maya, ilk ameliyattan sonda sonra karın duvarlarının kapatılması için ikinci bir operasyon daha geçirdi. Şu an durumları çok iyi. Kilo aldılar ve hızla büyüyorlar" dedi.

Lydia ve Maya, 2 Aralık'ta 8 hafta erken dünyaya gelmişti. Siyam ikizleri doğduğunda sadece 2,2 kilogram ağırlığındaydı.

YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
İstanbul'a yeni tünel: Süre 30 dakika kısalacak, açılış tarihi belli oldu!
Yeniden Refah Partisi’nde aklın yolu bir: “Büyükşehirlerde destek Cumhur’a!”