‘Türkiye açsın’ diyen AB, kendi sınırını kapatıyor

Suriye’den Türkiye sınırına yeni mülteci akını üzerine AB alarma geçti. Makedonya sınırını kapatmaya hazırlanıyor.

‘Türkiye açsın’ diyen AB, kendi sınırını kapatıyor
‘Türkiye açsın’ diyen AB, kendi sınırını kapatıyor
GİRİŞ 08.02.2016 10:06 GÜNCELLEME 08.02.2016 10:06
Bu Habere 2 Yorum Yapılmış

Avrupa ülkeleri, mülteci akınını durdurmak için hızlı bir tempoyla çalışırken, Suriye'den Türkiye sınırına yeni göç dalgası panik yarattı.
Sınıra dayanan binlerce Suriyeli mülteciye kapıları açması için Türkiye'ye baskı yapan AB'nin kendisi, gelecek haftalarda Makedonya sınırını tamamen kapatmak istiyor.

AB Komisyonu çevrelerinden kamuoyuna sızan bilgilere göre önümüzdeki haftalarda Balkan ülkeleri mültecilere “Buyurun geçin” dönemini sona erdirecek. Özellikle Yunanistan-Makedonya sınırı mülteci geçişine tamamen kapatılacak. Mülteciler Makedonya sınırından içeri bırakılmayacak. AB ülkeleri sınır güvenliğini sağlaması için Makedonya'ya yardım edecek.

GERİ GÖNDERİLECEK

Macaristan, Çek ve Slovakya, Makedonya'ya 60 sınır polisi gönderdi. AB Komisyonu, sınır güvenliği için Makedonya’ya 10 milyon Euro verecek. Makedonya, hedefi Avusturya ve Almanya olan Suriye, Irak ve Afganistanlı mültecilere “Geç” diyordu. Sınır kapanınca, “Avusturya ve Almanya'ya gitmek istiyorum” diyen mülteciler geri gönderilecek.

Sadece iltica başvurusunda bulunan mülteciler içeri alınacak. Mültecilerin ilk giriş yaptığı ülkeye geri gönderilmesini öngören Dublin anlaşması, yeniden uygulamaya konulacak. Yunanistan üzerinden gelen mülteciler geri gönderilecek. Mültecilere Balkan güzergahı kapanınca, AB ülkeleri Yunanistan'la mülteci paylaşımına gidecek. AB ülkeleri, Merkel’in mülteci politikasına destek vermemek için bugüne kadar mülteci paylaşımına gitmiyordu. Kendi sınırlarını mültecilere sıkı sıkıya kapatmak üzere hazırlık yapan AB ülkeleri, Türkiye'ye ise Suriyeli mültecilere sınırları açması için baskıyı artıracak. AB Dış İlişkiler ve Güvenlik Politikası Yüksek Temsilcisi Federica Mogherini, Türkiye’ye “Sınırı açın” çağrısında bulundu.

Bunun hem ahlaki hem de uluslararası bir sorumluluk olduğunu belirten Mogherini, Türkiye'ye ayrıca 3 milyar Euro yardıma da yeşil ışık yaktıklarını hatırlattı. Avusturya'nın Sosyal Demokrat Partili (SPÖ) Başbakanı Werner Faymann da Ege’de yakalanan tüm mültecilerin Türkiye'ye geri gönderilmesini istiyor. AB ülkelerini bir kez daha Schengen sınırlarını kapatmamaya çağıran Başbakan Angela Merkel ise bu politikasıyla Avrupa'da yalnız kaldı.

Strasburg'ta Fransa Cumhurbaşkanı Hollande ve Avrupa Parlamentosu Başkanı Schulz ile görüşen Merkel, mülteci krizini görüşmek üzere bugün Ankara'da.

AİLE BİRLEŞİMİ

Almanya, mülteci akınını önlemek amacıyla aile birleşimini iki yıllığına yasaklayan yasa tasarısını karara bağladı. Aile birleşimi yasağının mülteci çocuklar için de geçerli olması, hükümet ortaklarını zor durumda bıraktı. SPD Genel Başkanı Sigmar Gabriel, yasanın çocuklar için geçerli olduğu konusunun kendisiyle konuşulmadığını savundu. Bazı SPD'li milletvekilleri yeni yasaya onay vermeyeceklerini açıklarken hükümet ortağı CSU ise SPD'nin haberi yokmuş gibi davranmasını “Karneval derneği bile SPD'den daha iyi örgütlü” diye eleştirdi

KAYNAK: HÜRRİYET
YORUMLAR 2
  • Mert 8 yıl önce Şikayet Et
    AB nin gercek yüzünü dünyada gördü Türkiye avrupadan daha demokrasi oldugunu tekrar ispat etti cünkü avrupa SINIRLARINI kapatriyor Türkiye mültecilere aciyor
    Cevapla
  • nuaf 8 yıl önce Şikayet Et
    avrupa suryeli almaz.suriyeliler nereye gitse oranın suyunu cıkartıyor.kendi ülkelerini savunamayan insanlar türkiyeye büyük zarar verir.suriyeli alınmasın eger alınırsa birdaha ak parti oy vermicem.gelenlerin icinde işidlisi de var pkk lısıda var n devlet büyüklerimiz suriyeli almasın iyilikten maraz dogar.esimiz dostumuz akrabamız sagda solda patlayan bombalarla ölmesin suriyeli alınmasın.gelen suriyelilerin yükü asgari üsretle calısan gariban halkın sırtında..bugun 3 mılyonlar 10 sene sonra 10 mılyon olucaklar.meclise giricekler özerklik isteyecekler bölücülük yapıcaklar.sokaklarda türk cocuklar yerine suriyeliler cirit atıyor.dyakında kıtlık baslarsa hic sasmayın
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Hakan Fidan ilk kez detaylı anlattı! 7 Şubat MİT krizi neden yaşandı?
Murat Kurum, 'eş başkan' görünümlü danışmanı yerden yere vurdu: İşine baksın!