NATO'dan Türkiye ve Almanya'ya destek

NATO Genel Sekreteri Jens Stoltenberg, Türkiye ve Almanya'nın sığınmacı teklifini çok ciddi bir şekilde ele alacaklarını söyledi.

NATO'dan Türkiye ve Almanya'ya destek
NATO'dan Türkiye ve Almanya'ya destek
GİRİŞ 09.02.2016 16:04 GÜNCELLEME 09.02.2016 16:55
Bu Habere 1 Yorum Yapılmış

NATO Genel Sekreteri Jens Stoltenberg yarınki NATO savunma bakanları toplantısının gündemine ilişkin açıklamalarda bulundu. NATO Genel Sekreteri Stoltenberg, "Bu sabah Türk Savunma Bakanı (İsmet Yılmaz) ile görüştüm. Beni toplantıda bu sorunu (sığınmacı krizi) gündeme getireceği konusunda bilgilendirdi. Ayrıca Almanya Savunma Bakanı (Ursula von der Leyen) ile de konuştum. Beni dün Ankara'da gerçekleşen görüşmeler hakkında bilgilendirdi. Yarınki toplantında Türk Bakan'ın daha fazla detay sunmasını bekliyorum. Bakanlar bu soruna değinecek. Çünkü sığınmacı ve mülteci krizi hepimiz için büyük bir endişe kaynağı. Bu yüzden de Türkiye ve diğer müttefiklerin isteklerini, sığınmacılara yardım etmek, NATO'nun krizle ve diğer zorluklarla başa çıkmak için ne yapabileceğini incelemek için çok ciddi bir şekilde ele alacağız" dedi.

NATO'nun sığınmacı akışı konusunda devreye girmesiyle ilgili henüz bir karar almadıklarını belirten Stoltenberg şunları söyledi: "İki telefon görüşmesi yaptım ve bakanların söylediklerini dikkatlice dinledim. Şimdi bu diğer NATO üyeleri tarafından da tartışılmalı. Yarın daha fazla detay almış olacağız. Türk Savunma Bakanı bizi bu konuda bilgilendirecek. Aynı zamanda diğer ittifak üyeleri bakanları da dinleyeceğiz. Bizimle değerlendirmelerini ve analizlerini paylaşabilirler. Böylece NATO'nun Türkiye ve diğer ittifak üyelerini sığınmacı krizi konusunda nasıl destekleyeceğine dair diğer üyelerle beraber bir tartışma yapabiliriz."

 

YORUMLAR 1
  • Yavuz Sultan Selim 8 yıl önce Şikayet Et
    Kürdistan kurmak için insanları vatansız bıraktılar şimdide bir milleti parçalara ayırıp farklı ülkelere dağıtmayı yardım etmek olarak adlandırıyorlar.
    Cevapla
DİĞER HABERLER
İsrail'den skandal İran ve kara operasyonu duyurusu! Resmen ilan ettiler
Esenler Belediye Başkanı Tevfik Göksu kendisini hedef alan Oda TV'ye dava açıyor