Almanya'da eski başbakanlara inceleme

Almanya'nın başkenti Berlin'de açılışı yılan hikayesine dönen yeni havaalanı ile ilgili savcılık devreye girdi.

Almanya'da eski başbakanlara inceleme
Almanya'da eski başbakanlara inceleme
GİRİŞ 13.02.2016 10:47 GÜNCELLEME 13.02.2016 10:47

Cottbus Savcılığı, yapımı bir türlü bitmeyen Berlin Brandenburg Havaalanı ile ilgili Berlin ve Brandenburg Eyalet eski Başbakanları hakkında soruşturma başlattı.

Havaalanının yapım maliyeti ve gecikme nedenleriyle ilgili eyalet sayıştayı tarafından hazırlanan 400 sayfalık raporu talep eden savcılık, Berlin Eyalet eski Başbakanı Klaus Wowereit ile Brandenburg Eyaleti eski Başbakanı Matthias Platzeck'in de aralarında bulunduğu bazı yetkililer hakkında soruşturma başlattı.

Cottbus Başsavcısı Horst Nothbaum “Sayıştadan raporu talep ettik. Hazırlanan raporu inceleyeceğiz. Bakalım inşaat, maliyet ve gecikmelerde suç işleyenler var mı” dedi.

Wowereit ve Platzeck başbakanlıkları döneminde Berlin Brandenburg Havaalanı'nın Denetleme Kurulu Başkanlığında bulunmuşlardı.

Wowereit, havaalanının açılışının gecikmesi nedeniyle yapılan eleştirilere daha fazla göğüs gerememiş ve 2013 yılında Berlin Eyalet Başbakanlığı görevinden istifa etmişti. 2012 yılında hizmete girmesi planlanan havaalanı hala bitirilemedi. Havalanının yapımına 2006 yılında başlanılmıştı. 

 

YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
CHP'li aday Mesut Özarslan'dan Murat Kurum'a övgü dolu sözler
Anadolu Alimler Birliğinden seçim açıklaması! İstanbul'a dikkat çekti