Merkel, İngiltere'nin kalmasını istiyor

Alman Federal Başbakan Merkel, İngiltere'nin talep ettiği reform tekliflerine açık olduğunu bildirdi.

Merkel, İngiltere'nin kalmasını istiyor
Merkel, İngiltere'nin kalmasını istiyor
GİRİŞ 13.02.2016 15:18 GÜNCELLEME 13.02.2016 15:18
Bu Habere 1 Yorum Yapılmış

Birleşik Krallığın gelecekte de başarılı bir AB'nin aktif bir üyesi olmasını dilediğini belirten Almanya Federal Başbakanı Angela Merkel, bunun hem Alman, hem de İngiliz menfaatlerine daha uygun olduğunu söyledi.

Hamburg'ta her yıl düzenlenen geleneksel 'Matthiae-Mahl' isimli yemek programında konuşan Merkel, İngiltere Başbakanı David Cameron'un da katıldığı programda, İngiltere'nin taleblerini anlayışla karşıladığını ifade ederek, AB'de reform konusunda taraflara uzlaşma çağrısında bulundu.

İngiliz Başbakan Cameron, AB'de reform yapılmasında ısrar ediyor ve bu yıl İngiltere'nin AB'de kalıp kalmaması konusunda halk oylamasına gidilmesini istiyor. Bunu engellemek için AB üyesi ülkelerinin yöneticileri, Londra ile bir uzlaşmaya gitmek istiyorlar. İngilizlerin taleb ettiği reformlar 18-19 Şubat tarihlerinde Brüksel'de yapılacak zirvede görüşülecek.
Merkel zirvede uzlaşma sağlanacağından emin olduğunu belirterek, 'Perşembe'den Cuma'ya kadar kaç saat uyuyabileceğimi önceden söylemek istemiyorum ama, hepimiz çözümden yanayız.' dedi. Şimdiye kadar hep uzlaşma sağlandığını hatırlattı.

2017'DE G20 TOPLANTISI HAMBURG'TA YAPILACAK

1356'dan bu yana her yıl Hamburg'ta verilen ziyafet programında Merkel, gelecek yıl yapılacak G20 zirvesinin Hamburg'ta gerçekleşeceğini açıkladı. Toplantıya 19 sanayi ve gelişmekte olan ülke temsilcileri katılıyor.
Aynı zamanda bir şehir eyalet olan Hamburg Belediye Başbakanı ve Eyalet Başbakanı Olaf Scholz da, İngiltere'nin güvenlik ve dış politikada AB'deki yerini hiçbir üyenin alamayacağını, AB'de kalması gerektiğini söyledi.

YORUMLAR 1
  • Alemdar 8 yıl önce Şikayet Et
    ingilizler cikacagindan degil para vermemek icin bluf yapiyor. onlar analarini satar para icin devletini satarlar ingiliLer tilkidir tilki
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Demirkubbe'den eksiği yok diyerek açıkladı: işte Türkiye'nin Gökkubbesi!
Bahçeli Ferdi Tayfur'la kime mesaj verdi? 'MHP lideri buna çok tepkili'